1. Haberler
  2. Asayiş
  3. OKULLARDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI     

OKULLARDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI     

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’daki olayların ardından Türkiye genelinde okullarda güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Veli girişlerinden öğrenci denetimine kadar birçok yeni uygulama devreye alındı.

 

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve bir öğretmen ile 9 öğrencinin hayatını kaybettiği okul saldırısı ile Şanlıurfa’nın Siverek ilçesindeki saldırı girişimleri, eğitim kurumlarında güvenlik konusunu yeniden gündeme taşıdı. Yaşanan gelişmelerin ardından hem merkezi yönetim hem de okul idareleri harekete geçti.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 81 ildeki tüm eğitim kurumlarında güvenlik tedbirleri artırıldı. Okul çevrelerinde polis ekipleri görevlendirilirken,  Emniyet birimleri, okul çevrelerinde şüpheli şahıslara yönelik GBT kontrollerini sıklaştırdı.

Balıkesir’de bulunan Altıeylül Ortaokulu da alınan kararlar doğrultusunda güvenlik önlemlerini artırarak velilere bilgilendirme mesajı gönderdi. “Önemli Duyuru” başlığıyla paylaşılan açıklamada, eğitim ortamında huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla yeni kuralların uygulanacağı bildirildi.

Buna göre, velilerin okula girişleri randevu sistemine bağlandı. E-Devlet üzerinden randevu almayan velilerin okul binasına girişine izin verilmeyeceği belirtildi.

Öğrenciler için kılık kıyafet denetimleri sıkılaştırılırken, okul üniforması zorunluluğuna uymayan öğrencilerin okula kabul edilmeyeceği ifade edildi. Ayrıca ders saatleri içerisinde cep telefonu kullanımı tamamen yasaklandı. Kurallara uymayan öğrenciler hakkında idari işlem uygulanacağı vurgulandı.

Okul girişlerinde ve içerisinde yapılacak güvenlik taramalarının da artırılacağı, risk oluşturabilecek unsurların tespiti halinde disiplin yönetmeliği hükümlerinin devreye alınacağı kaydedildi.

Öte yandan, eğitim saatleri içinde okuldan ayrılması gereken öğrenciler için de yeni düzenleme getirildi. Buna göre öğrencilerin tek başına okuldan çıkışına izin verilmeyecek, ayrılışlar yalnızca velinin bizzat okula gelmesiyle gerçekleştirilecek.

Yetkililer, söz konusu uygulamaların eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamaması ve güvenli bir okul ortamı oluşturulması amacıyla tavizsiz şekilde sürdürüleceğini bildirdi.

 

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.