Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 6. Kadın Oyunları Festivali, 13 Mart Cuma akşamı “Gözbağcı” adlı oyunla başlıyor. Beş gün sürecek festivalde her akşam saat 21.00’de kadın temalı farklı oyunlar tiyatroseverlerle buluşacak; elde edilen gelirin bir bölümü ise kız çocuklarının eğitim bursuna aktarılacak.
Kadın Oyunları Festivali, bu yıl altıncı kez kapılarını tiyatroseverlere açıyor. Ayvalık Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen festival, Ayvalık’ın yeni kültür ve sanat mekânlarından Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Türkiye’nin ve Avrupa’nın kadın temalı ilk ve tek tiyatro festivali olma özelliğini taşıyan festival, 13 Mart Cuma akşamı sahnelenecek “Gözbağcı” adlı oyunla başlayacak. Beş gün sürecek etkinlik kapsamında her akşam saat 21.00’de farklı bir kadın temalı oyun sahnelenecek.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin altıncı yılında da Ayvalık’ta düzenlenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek etkinliğin her yıl büyüyerek daha geniş kitlelere ulaştığını söyledi.
Festivalin yalnızca bir kültür-sanat etkinliği olmadığını vurgulayan Başkan Ergin, aynı zamanda önemli bir sosyal sorumluluk yönü bulunduğunu ifade etti. Buna göre festivalden elde edilen gelirin bir kısmı her yıl kız çocuklarının eğitim bursuna aktarılıyor.
Başkan Ergin, tüm Ayvalıklıları ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşları kadın hikâyelerinin sahnede hayat bulacağı festivale davet etti.



