1. Haberler
  2. Çevre
  3. Av sezonu sona erdi     

Av sezonu sona erdi     

featured
0
Paylaş

Balıkesir’de av sezonunun sona ermesiyle birlikte avcılara önemli bir uyarı yapıldı. Yazılı açıklama yapan Balıkesir Valiliği, 2025-2026 av döneminin 1 Mart 2026 tarihi itibarıyla ülke genelinde kapandığını duyurdu.

Valilik açıklamasında, kara avcılığını düzenleyen 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında av ve yaban hayvanlarının korunmasının esas olduğu vurgulandı. Açıklamada, av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme dönemine girmesi nedeniyle Ağustos ayında başlayacak yeni av sezonuna kadar tüm avcılık faaliyetlerinin yasaklandığı bildirildi.

Yetkililer, bu dönemde doğaya çıkan vatandaşların daha hassas davranması gerektiğini belirterek özellikle yaban hayvanlarının yavrularına ve yumurtalarına zarar verilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Açıklamada, doğadaki yaşamın korunmasının yalnızca kurumların değil toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunun altı çizildi.

Valilik ayrıca, yasa ve kararlarla belirlenen yasaklara uymayan kişiler hakkında idari para cezası uygulanacağını, bunun yanında avlanan hayvanın türüne göre değişen tazminat bedellerinin de talep edileceğini hatırlattı.

Öte yandan, Merkez Av Komisyonu’nun Mayıs ayı içerisinde toplanarak 2026-2027 av dönemine ilişkin yeni kararları alacağı ve avlanma usulleri ile türlere göre sezon açılış tarihlerinin yeniden belirleneceği bildirildi.

 

 

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!