Dursunbey Belediyesi ve TEMAD Balıkesir Korosu’nun düzenlediği Sıra Gecesi Konseri, M. Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleşti. Yaklaşık 70 sanatçının sahne aldığı gece, türkülerin ve geleneksel lezzetlerin buluşmasına sahne oldu.
Dursunbey Belediyesi ile Balıkesir TEMAD Türk Halk Müziği Korosu iş birliğinde düzenlenen Sıra Gecesi Koro ve Solo Konseri, M. Akif Ersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde yoğun katılım ve coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi.
Konser etkinliğine, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, TEMAD Balıkesir Şube Başkanı Salim Özdem, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Kayatepe, ilçe protokolü üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 70 sanatçının sahne aldığı konser programı, Urfa Sıra Geceleri’ne özgü eserlerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Program kapsamında, geleneksel sıra gecelerine özgü eserlerin yanı sıra, bu gecelerin olmazsa olmazı çiğ köfte hazırlanarak katılımcılara ikram edildi. Hem koro hem de solo performanslar izleyicilerden büyük ilgi görürken, salonda bulunan müzikseverler türkülere hep birlikte eşlik etti. Etkinlik, katılımcılar arasında birlik ve dayanışma ruhunun güçlenmesine de olanak sağladı.
Belediye yetkilileri, konserin kültürel açıdan önemli bir etkinlik olduğunu ve Sıra Geceleri geleneğinin yaşatılmasına katkı sağladığını belirtti. Etkinlik sırasında, koro üyeleri ile katılımcılar arasında sıcak bir etkileşim gözlendi. Konser, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve uzun süre süren alkışlarla sona erdi.
Programın sonunda, TEMAD Balıkesir Korosu’na teşekkür eden Belediye Başkanı Bahçavan, bu tür kültürel etkinliklerin ilçede devam edeceğini ifade etti. Yetkililer, benzer organizasyonların halkın bir araya gelerek sosyal ve kültürel kaynaşmasını desteklediğini vurguladı.




