Balıkesir’de düzenlenen Okul Sporları İl Birinciliği müsabakalarında Bouldering branşında yarışan Altıeylül Ortaokulu öğrencileri, yaklaşık 20 metrelik tırmanma duvarlarında sergiledikleri performansla dikkat çekti.

Balıkesir’de gerçekleştirilen Okul Sporları İl Birinciliği müsabakaları, farklı branşlarda düzenlenen karşılaşmalarla tüm hızıyla sürüyor. Organizasyon kapsamında Bouldering branşında yarışan öğrenciler, tırmanma duvarında sergiledikleri performanslarla izleyenlerden tam not aldı.
Müsabakalara katılan Balıkesir Altıeylül Ortaokulu’ndan 6 öğrenci, gösterdikleri başarılı performansla dikkat çekti. Yaklaşık 20 metre yüksekliğe sahip tırmanma duvarlarında, farklı açı ve eğimlerde hazırlanan parkurlar ile tutamakların form ve boyutlarındaki zorluk dereceleri, sporculara hem rekabet hem de gelişim imkânı sundu.

Balıkesir Altıeylül Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Sezen Irmak, parkurların her seviyeden tırmanıcıya hitap edecek şekilde hazırlandığını belirterek, bu çalışmaların öğrencilerin yalnızca fiziksel dayanıklılıklarını değil; denge, koordinasyon ve problem çözme becerilerini de geliştirdiğini ifade etti. Irmak, müsabakalar sonucunda seçilen öğrencileri tebrik ederek başarı dileklerini iletti.

Okul Sporları İl Birinciliği kapsamında farklı branşlarda gerçekleştirilen müsabakalar, genç sporcuların sportif yetkinliklerini artırırken; rekabet kültürü, disiplin bilinci ve fair-play anlayışının gelişmesine de önemli katkı sağlıyor. Yetkililer, organizasyonun öğrencilerin spora yönlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp ise çocukların ve gençlerin spora küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine dikkat çekerek, yeteneklerin doğru yönlendirilmesiyle Balıkesir’i ve Türkiye’yi başarıyla temsil edecek sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Özalp, çalışmaların aralıksız süreceğini belirterek organizasyona katkı sunan öğretmenlere, idarecilere, antrenörlere ve sporculara teşekkür etti.






