1. Haberler
  2. Çevre
  3. BAŞKAN ERGİN’DEN DÜNYA ZEYTİN AĞACI GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ERGİN’DEN DÜNYA ZEYTİN AĞACI GÜNÜ MESAJI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, UNESCO’nun ilan ettiği Dünya Zeytin Ağacı Günü’nde zeytin ve zeytinyağının bölge için taşıdığı öneme dikkat çekti.

 

 

 

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 26 Kasım Dünya Zeytin Ağacı Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, zeytin ve zeytincilikten geçimini sağlayan tüm üreticilerin gününü kutladı. UNESCO tarafından barış, akıl ve uyumun simgesi olarak kabul edilen zeytin ağacına dikkat çekmek amacıyla ilan edilen günün önemine vurgu yapan Başkan Ergin, Ayvalık’ın zeytin ve zeytinyağı ile özdeşleştiğini belirtti.

Başkan Mesut Ergin mesajında, “Zeytin ağaçları bu topraklarda hep vardı, hep var olacak. Zeytin ve zeytinyağı, ülkemizde milli kültür ürünü olarak kabul ediliyor. Kuzey Ege’nin zeytinyağları yurt içi ve yurt dışında büyük öneme sahip. Dünyanın en kaliteli ve en lezzetli zeytinyağı Ayvalık’ta üretiliyor. Ayvalık; zeytin ve zeytinyağı demektir. Bu nedenle Dünya Zeytin Ağacı Günü bizim için çok özeldir. Dünya Zeytin Ağacı Günümüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BAŞKAN ERGİN’DEN DÜNYA ZEYTİN AĞACI GÜNÜ MESAJI
Yorum Yap
Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!