Balıkesir’de gayrimenkul sektörüne yön veren önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Tüm Emlak Danışmanları Birliği (TEDB) Balıkesir İl Başkanlığı ve Endeksa sponsorluğunda, eğitimci-yazar Kürşat Tuncel’in katılımıyla “Emlak Danışmanlığında Sürdürülebilir Başarının İpuçları” konulu program yoğun ilgi gördü.
TEDB Balıkesir İl Başkanı Halil Torun, burada yaptığı konuşmada birlik ve dayanışma mesajları verdi. Torun, kısa sürede büyük bir ivme yakaladıklarını belirterek, “Balıkesir’deki üye sayımız sadece altı ayda 785 kişiye ulaştı. Üyeliklerimiz tamamen ücretsiz, aidatsız ve dijital ortamda gerçekleştirilebiliyor. Sektörde hangi derneğe üye olunursa olunsun TEDB’ye de gönül rahatlığıyla üye olunabilir” dedi.
“İKİ BÜYÜK LANSMANDA BİNLERCE KATILIM”
Torun, yaz döneminde 35 gün arayla iki büyük lansman düzenlediklerini hatırlatarak, “Balıkesir merkezde 650’den fazla kişinin katıldığı lansmanımızın ardından, Körfez hattında Edremit’te 750 kişilik geniş katılımlı bir lansman daha gerçekleştirdik. Katılımcı sayısından çok, sektör temsilcilerinin güvenle bu büyük çatı altında toplanması bizim için önemliydi” diye konuştu.
Torun, TEDB üyelerine sağlanan avantajlara da değindi. Total kart ile akaryakıtta %5 indirim, Yapı Kredi Bankası ile özel kredi imkânları, sağlık, eğitim, spor, giyim ve araç servislerinde %5 ile %25 arasında değişen özel indirimlerin üyeler için hazırlandığını açıkladı.
“SEKTÖR YASASI ÇIKMALI”
Gayrimenkul sektöründe yasal boşlukların bulunduğuna dikkat çeken Torun, “Bu sektörün artık geniş kapsamlı bir yasaya kavuşması gerekiyor. TEDB Genel Başkanımız Hakan Akçam’ın bu konuda Ankara’da yoğun bir mesai yürüttüğünü biliyoruz. Mücadelemiz devam edecek ve sektörü en tepeye taşıyacağız” dedi.
“Aracılık zor zanaat” sözleriyle konuşmasını sürdüren Torun, meslektaşlarına etik kurallara uyma ve haksız rekabetten kaçınma çağrısı yaptı. Torun, “Rekabet güzeldir, ama haksız rekabet sektöre zarar verir. Birbirimize özen göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.
“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”
Konuşmasının sonunda yapay zekâ ve dijital dönüşümün sektör için önemine değinen Torun, “Sürekli güncellenmeli, gelişmeli ve büyümeliyiz. Türkiye ekonomisine yön veren gayrimenkul sektörünün en büyük aktörlerinden biriyiz. Şimdi birlik olma zamanı… Çünkü birlikte güçlüyüz” diyerek sözlerini alkışlar eşliğinde tamamladı.