1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Fransa Filistin’i resmen tanıdı

Fransa Filistin’i resmen tanıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin devletini resmen tanıdıklarını duyurdu.

BM Genel Merkezi’nde “Filistin Meselesine Çözüm Bulunması ve İki Devletli Çözümün Hayata Geçirilmesi Konulu Yüksek Düzeyli Uluslararası Konferansı” düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı konferansta ilk konuşmayı Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macon yaptı. Birleşmiş Milletler’in Gazze’deki savaşı bitirmesinin ve 48 esirin serbest bırakılmasının zamanının geldiğini söyleyen Macron, dünyanın barışı yakalayamayacak duruma gelmesine çok az kaldığını ifade ederek, “Artık bekleyemeyiz” dedi. Bölgede iki devletin yan yana yaşadığı bir barış tesis edilmesini istediğini belirten Macron, “Devam eden savaşı hiçbir şey haklı çıkaramaz. Her şey bizi bu savaşı kesin olarak sona erdirmeye zorluyor” dedi.
Macron, daha sonra Filistin Devleti’ni resmen tanıdıklarını duyurdu. Macron’un tarihi açıklamasının ardından BM salonunda alkışlar yükseldi. Filistin heyeti de Maron’u dakikalarca ayakta alkışladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Fransa Filistin’i resmen tanıdı
Yorum Yap
Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!