1. Haberler
  2. Çevre
  3. Gül atıkları ekonomiye kazandırıldı

Gül atıkları ekonomiye kazandırıldı

featured
AR-GE FİRMASI SAHİBİ FARUK DURUKAN, GÜL YAĞI ÜRETİMİ SONRASI ORTAYA ÇIKAN ATIKLARIN DÜNYADA İLK KEZ FAYDALI HALE GETİRİLEREK EKONOMİYE KAZANDIRILDIĞINI SÖYLEDİ. (EMRAH ELMAS/BALIKESİR-İHA) Balıkesir'in Edremit ilçesinde, gül yağı üretimi sonrası ortaya çıkan atıklar faydalı hale getirilerek ekonomiye kazandırılıyor.
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edremit ilçesinde, gül yağı üretimi sonrası ortaya çıkan atıklar faydalı hale getirilerek ekonomiye kazandırılıyor.

Gül dünyada yoğun olarak Türkiye, Bulgaristan ve İran’da yetişiyor. Türkiye’nin tek başına diğer iki ülkenin toplamından daha fazla üretim yaptığı belirtilirken, gül yağı elde edildikten sonra ortaya çıkan atığın bugüne kadar zararlı kabul edildiği ifade edildi. AR-GE firması sahibi Faruk Durukan, proje kapsamında bu yıl 100 ton gül atığını işleyerek ekstrat haline dönüştürdüklerini ve ekonomiye kazandırdıklarını aktardı.

Durukan, gül ekstratının bilimsel yayınlarda özellikle kolon kanseri tedavisinde öne çıktığını, kozmetik sektöründe cilt için en etkili etken maddeleri barındırdığını ve tarımda pestisitlerin azaltılması ile kuraklıkla mücadelede fayda sağladığını vurguladı. Durukan, “Bu çalışma Almanya’da ya da Amerika’da yapılamaz. Çünkü etken madde bizde mevcut. Bizim işimiz, ülkemizde olan ham maddeleri ekonomiye kazandırmaktır. Dünyaya hayırlı olsun” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Gül atıkları ekonomiye kazandırıldı
Yorum Yap
Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!