1. Haberler
  2. Asayiş
  3. DİKİLİ’DE ORMAN YANGINI: ÇANAKKALE YOLU ULAŞIMA KAPATILDI

DİKİLİ’DE ORMAN YANGINI: ÇANAKKALE YOLU ULAŞIMA KAPATILDI

İzmir’i Dikili ilçesinde makilik alanda çıkan yangın ormana sıçradı.

featured

İzmir’i Dikili ilçesinde makilik alanda çıkan yangın ormana sıçradı. İzmir-Çanakkale yolu ulaşıma kapanırken, yangına müdahale devam ediyor.
Yangın bugün akşam saatlerinde Bozbayır tepesindeki makilik alanda başladı. Rüzgârın etkisiyle çevreye yayılan alevlere ilk müdahaleyi itfaiye ekipleri yaptı. Kısa bir süre sonra Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle karadan ve havadan da helikopterle müdahale devam etti. 5 saatlik çalışmanın ardından alevler kısmen kontrol altına alındı. Ekipler yangın bölgesinde yoğun çalışma sergilerken, rüzgarın etkisi ile kuru otlar tekrar tutuştu ve alevler doğu istikametine ilerlemeye başladı. Bir süre sonra ormanlık alana sıçrayan yangın İzmir Çanakkale yolunu tehlikeye düşürünce yol araç geçişine kapatıldı.
Devam eden yangının kontrol altına alınabilmesi için ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.