1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. MUĞLA’DA BİÇERDÖVERLE HUBUBAT HASADI BAŞLADI

MUĞLA’DA BİÇERDÖVERLE HUBUBAT HASADI BAŞLADI

Muğla’da 2025 yılı biçerdöverle hububat hasadı, Datça ilçesinde başladı.

featured

Muğla’da 2025 yılı biçerdöverle hububat hasadı, Datça ilçesinde başladı. Hasat sezonunun, Seydikemer ilçesinin yüksek yaylalarında 25 Ağustos’ta sona ermesi bekleniyor.
2024/2025 ekim sezonunda Muğla genelinde yaklaşık 35 bin hektar alanda buğday, arpa, yulaf, çavdar, aspir, kolza, soya, dane mısır, ayçiçeği, nohut, mercimek gibi tarla bitkileri ekildi. Bu alanların yaklaşık yüzde 70’inin biçerdöverle hasat edileceği öngörülüyor.
Geçtiğimiz yıl yapılan biçerdöverle hasatlarda ürün kayıp oranı ortalama yüzde 1,35 olarak gerçekleşti. Bu yıl da kayıpları en aza indirmek amacıyla, Muğla genelinde 13 ilçede görev yapan 39 kontrolör eşliğinde hasat sürecinde denetimler devam edecek. Denetimlerde, dane dökülmelerinin ve kırılmalarının azaltılması, biçimin mümkün olduğunca dipten yapılması ve sap kayıplarının en aza indirilmesi hedefleniyor.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.