1. Haberler
  2. Eğitim
  3. BAKAN TEKİN, ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN TEKİN, ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Balıkesir’e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Bandırma Yeniyenice İlkokulu ile Susurluk Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Öğrenci ve öğretmenlerin daveti üzerine gerçekleşen program, kentteki eğitim camiası tarafından ilgiyle karşılandı. Ziyaretlerde eğitim çalışmaları yerinde incelendi, öğretmen ve öğrencilerle doğrudan temas kuruldu.

Ziyaretin ilk durağı, Bandırma ilçesine bağlı Yeniyenice Mahallesi’nde bulunan Yeniyenice İlkokulu oldu. Bakan Tekin’in bu okula yaptığı ziyaret, önceden planlanmamış bir sürpriz olarak gerçekleşti. Okula gelişinde öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılanan Tekin, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Ardından öğretmenlerle bir araya gelerek okulun eğitim durumu, karşılaşılan sorunlar ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Tekin, okul ziyaretinin ardından köy muhtarı Taner Koçyiğit’in daveti üzerine köy kahvehanesine geçerek burada vatandaşlarla buluştu. Sohbet havasında geçen görüşmede, yerel düzeyde eğitime dair beklentiler ve talepler de dile getirildi.

Günün ikinci ziyaret adresi ise Susurluk Anadolu Lisesi oldu. Lise öğrencilerinin sosyal medya üzerinden yaptığı davet üzerine gerçekleşen bu ziyarette, TÜBİTAK destekli projelerin yer aldığı bilim fuarının açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Bakan Tekin, öğrencilerin hazırladığı çeşitli projeleri inceledi. “Seyyahların Gözünden Osmanlı Devleti”, “Köylerimizin İsimleri Acaba Ne Anlama Geliyor?”, “Doğanın Sunduğu Şifa Kaynakları”, “Meyve Kabuklarından Bioplastik” ve “Dünya Edebiyatının Türk Filmlerindeki İz Düşümleri” gibi başlıklar altında hazırlanan sunumlar, öğrenci grupları tarafından aktarıldı.

Bakan Tekin, projeleri dinledikten sonra öğrencilere teşekkür ederek bilimsel üretim ve araştırma temelli eğitimin önemine vurgu yaptı. Ayrıca öğretmenlerle kısa bir değerlendirme toplantısı da gerçekleştiren Tekin, okulun akademik ve sosyal gelişimini değerlendirdi.

Ziyaretlere, Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinden çeşitli yöneticiler de eşlik etti. Destek Hizmetleri Genel Müdürü Ömür Fatih Karakullukçu, Temel Eğitim Genel Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ve Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Emir Hasan Arslantaş, Bakan Tekin’e program boyunca refakat etti.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BAKAN TEKİN, ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!