1. Haberler
  2. Gündem
  3. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE BARIŞ VE KARDEŞLİK NEVRUZ SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE BARIŞ VE KARDEŞLİK NEVRUZ SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen Barış ve Kardeşlik Nevruz söyleşisi, yoğun bir katılımla çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.
Etkinlikte Navoi İnovasyon Üniversitesi öğrencileri, üniversitelerini dört farklı dilde tanıtarak bir sunum gerçekleştirdi. Etkinliğin ilerleyen kısmında, Nevruz’un Özbekistan’daki gelenekleri ve ritüelleri üzerine hazırlanan özel bir program izlendi. Bu kapsamda Nevruz’un tarihi ve kültürel önemine dair anlatımların yanı sıra folklorik sahneler ve geleneksel öğeler de etkinliğe renk kattı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri Eskişehir’in parklarını, müzelerini ve üniversitelerini tanıtarak şehrin kültürel zenginliğini paylaştı. Öğrencilerin kendi çaldıkları enstrümanlar eşliğinde hareketli Rusça ve Türkçe şarkıların seslendirilmesi ve Rusça şiirlerin okunması etkinliğe sanatsal bir dokunuş kattı. Şiir, müzik ve samimi sohbetlerle dolu etkinlik, iki ülkenin gençleri arasındaki dostluk ve kültürel alışverişin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.
Söyleşiye Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Özbekistan Navoi İnovasyon Üniversitesi öğrencileri katılım gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE BARIŞ VE KARDEŞLİK NEVRUZ SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!