1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. AYDIN’DA SARRAFLAR TECRÜBELERİNİ TEKNOLOJİ İLE BÜTÜNLEŞTİRİYOR

AYDIN’DA SARRAFLAR TECRÜBELERİNİ TEKNOLOJİ İLE BÜTÜNLEŞTİRİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de para hareketinin en yoğun olduğu ve yeterli tecrübesi olmayanların pek çok zaman zarara uğratıldığı sektörlerin başında gelen altın sektöründe sarraflar tecrübelerini teknoloji ile bütünleştirmeye başladı. İlk önce madencilik sektöründe kullanılan ve daha sonra geliştirilen cihaz ile altınların ayar ve tüm özellikleri 30 saniyede ölçülüp raporlanarak güvenli alışveriş sağlanıyor.
Altın ayar ölçme makinesinin sarraflık mesleğinde dolandırıcılık ve bozuk ayarlı altın satma girişimi gibi riskleri adeta minimize ettiğini belirten Aydın’ın en köklü sarraflarından Danzikler Sarraf’ın ortaklarından Adnan Danzik, ‘Bu iş bizim baba mesleğimiz. Ve çocukluğumuzdan beri altının içinde olmamıza rağmen zaman zaman durumundan şüphelendiğimiz altını kuyumcuda kontrol ettiririz. Normal şartlarda el ile ve çıkardığı ses ile anlaşılan altın ayarı uzamanı tarafından ateşe verilerek daha net anlaşılırdı. Eski sistem devam ediyor ama artık şüpheli bulduğumuz durumlarda bu cihazlarla altının tüm detaylarına ilişkin rapor alınabiliyor. Seyyar olan bu cihaz sayesinde mesleğe yeni başlayan gençlerin de hata yapma riski minimize olacak’ diye konuştu.
İlk olarak madencilik sektöründe kullanılmak amacıyla üretilen ve daha sonraki süreçte 2011 yıllarında daha da geliştirilerek altın ayarının belirlenmesi amacıyla kullanılan makinelerin sektörü rahatlattığı belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
AYDIN’DA SARRAFLAR TECRÜBELERİNİ TEKNOLOJİ İLE BÜTÜNLEŞTİRİYOR
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!