1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. DENİZLİ BÜYÜKŞEHİRDEN ZEYTİN FİDANI SEFERBERLİĞİ

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİRDEN ZEYTİN FİDANI SEFERBERLİĞİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli Büyükşehir Belediyesi, zeytin yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması ve üreticilere sertifikalı fidan kullanma alışkanlığının kazandırılması amacıyla kent genelinde başlattığı fidan dağıtım sürecini kent merkezine taşıdı.
Kent genelinde toplam 46 bin 595 zeytin fidanı dağıtılırken, bu sürecin bir ayağı da merkez mahallelerde gerçekleşti. Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent sakinlerini tarımsal üretime teşvik etmek, dayanışmayı artırmak ve yerel ekonomiyi güçlendirmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda Kayıhan, Dokuzkavaklar, Karşıyaka, Akhan, Eskihisar, İlbade, Sevindik ve Sümer Mahalleleri’nde vatandaşlara ücretsiz olarak zeytin fidanları ulaştırıldı. Dağıtımın, hem kentsel tarımı teşvik etmek hem de yeşil alanları artırarak çevreye katkı sağlamak amacıyla yapıldığı ifade edildi.

Vatandaş memnun
Ücretsiz olarak dağıtılan fidanları alan vatandaşlar, projeden duydukları memnuniyeti dile getirirken, kendi bahçelerinde ya da uygun alanlarda bu fidanları yetiştirerek üretime katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti. Denizli’de tarımsal üretimi artırmayı amaçlayan bu tür projelerin ilerleyen dönemlerde de sürdürüleceği ve farklı türlerdeki fidan desteklerinin de değerlendirileceği kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİRDEN ZEYTİN FİDANI SEFERBERLİĞİ
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!