1. Haberler
  2. Kültür Sanat
  3. GÖNEN KENT KONSEYİ TİYATRO TOPLULUĞU, "TERSİNE DÜNYA" İLE SAHNE ALDI

GÖNEN KENT KONSEYİ TİYATRO TOPLULUĞU, "TERSİNE DÜNYA" İLE SAHNE ALDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gönen Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu, beş aylık hazırlık sürecinin ardından Orhan Kemal’in ünlü eseri “Tersine Dünya”yı sahneye taşıdı. Gönen halkı, gösterinin sonunda oyuncuların profesyonel performanslarını büyük bir beğeniyle izledi.

Orhan Kemal’in 1968 yılında yazdığı ve toplumdaki erkek egemen yapıyı mizahi bir dille ele alan “Tersine Dünya” adlı romanı, Gönen Kent Konseyi Tiyatro Topluluğu tarafından sahneye uyarlandı. Tiyatro Eğitmeni Cenk Yavuz’un yönetmenliğinde gerçekleştirilen gösteride, kadın ve erkek rollerinin yer değiştirmesi üzerinden toplumsal cinsiyet rollerine dair eleştirilerde bulunuluyor.

Topluluğun oyuncuları, beş ay süren yoğun bir hazırlık sürecinin ardından sahnede sergiledikleri performansla izleyicilerden tam puan aldı. Gösteri, adeta profesyonel oyuncuları aratmayan bir kalitede sahnelendi. Seyirciler, özellikle oyuncuların sahneye hakimiyetleri ve eserin mizahi yönlerini başarılı bir şekilde yansıtmalarına büyük takdir gösterdi.

Gösterinin sonunda, salondaki koltuklar dolduğu için bir kısım vatandaşın oyunu izleyemediği belirtildi. Gönen Kent Konseyi Başkanı Samet Arıker, salona sığmayan vatandaşlar için müjdeyi verdi. Arıker, oyunun en kısa sürede tekrar sahneleneceğini ifade etti.

Tiyatro gösterisine Gönen Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Yılman ve Özgür Dönmez de katılarak, gösteriyi izleyenler arasında yer aldı. Gönen halkı, gösteriye büyük ilgi göstererek salonu doldurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
GÖNEN KENT KONSEYİ TİYATRO TOPLULUĞU, "TERSİNE DÜNYA" İLE SAHNE ALDI
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!