1. Haberler
  2. Politika
  3. ERDEK, 8 YILDIR ADALET SARAYI BEKLİYOR

ERDEK, 8 YILDIR ADALET SARAYI BEKLİYOR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdek’te uzun süredir beklenen Adalet Sarayı projesinin yatırım programına alınmaması, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın tepkisine yol açtı. Geçen yıl ağustos ayında Erdek Adliyesi’nin kötü koşullarını gündeme getiren Sarı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a soru önergesi sunarak, 8 yıldır yapılması beklenen adalet sarayının inşaatının ne zaman başlayacağını sormuştu. Bakan Tunç, 15 Ekim’de verdiği yanıtta, Erdek Adalet Hizmet Binası’nın 2024 yılı yatırım programında etüt-proje aşamasında yer aldığını, 2025 yılı yatırım programına ise inşaat teklifinin sunulduğunu belirtmişti.

 

“ARSA VAR, PROJE YOK”

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, CHP Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Erdek Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yapan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Erdek’in Adalet Sarayı projesinin yatırım programına alınmamasına tepki gösterdi. Milletvekili Sarı, Erdek’in yazın nüfusu 400 bine ulaşan bir turizm kenti olduğunu belirterek, mevcut hükümet konağındaki dar alanlarda dava dosyalarının taşınmasının ve mahkeme salonlarının küçük odalarda yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak; “Erdek Belediyesi, Adalet Sarayı için gerekli arsayı tahsis etmişken, hala herhangi bir yatırım yapılmamıştır. Bakanın 2025 yılı için yatırım programına alınması gerektiğini belirttiği talepleri, iktidar tarafından ciddiye alınmamıştır” dedi.

 

Açıklamalarının devamında konuşan Serkan Sarı, Adalet Bakanı’nın açıklamalarına rağmen Erdek’e yönelik herhangi bir adım atılmadığını, bu durumun Erdek halkı için büyük bir hayal kırıklığı oluşturduğunu söyledi. Sarı, iktidar yetkililerine seslenerek; “Balıkesir’e yakışmayan bu durum bir an önce çözülmelidir. Erdek halkının taleplerine kulak tıkandığı sürece bu sorun devam edecektir” diye konuştu.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ERDEK, 8 YILDIR ADALET SARAYI BEKLİYOR
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!