1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BULGARİSTAN 7 LEVA DEZENFEKSİYON ÜCRETİ ALINMAYA BAŞLADI

BULGARİSTAN 7 LEVA DEZENFEKSİYON ÜCRETİ ALINMAYA BAŞLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bulgaristan, kara sınır kapılarında dezenfeksiyon ücretini yeniden uygulamaya koydu. Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarında çıkış yapan araçlardan 7 Leva dezenfeksiyon ücreti alınmaya başlandı.
Dezenfeksiyon ücreti, daha önce büyükbaş hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı nedeniyle uygulanmaya başlanmıştı. Hastalığın kontrol altına alınmasıyla birlikte ücret kaldırılmıştı. Bulgaristan hükümeti, salgın riskine karşı dezenfeksiyon önlemlerini artırma kararı aldı.
Bulgaristan hükümeti, 14 Mart 2023’te kaldırdığı dezenfeksiyon ücretini 16 Aralık 2024 itibariyle yeniden uygulamaya başladı. Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarında çıkış yapan araçlardan 7 Leva dezenfeksiyon ücreti alınmaya başlandı. Bu uygulama, Bulgaristan’a geçiş yapan araçların uzun kuyruklar oluşturmasına sebep oldu.
1 Ocak 2025 te resmi olarak Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkesi olan Bulgaristan kara sınır kapılarında altın göl olarak bilinen ve dezenfeksiyon ücreti olarak adlandırılan uygulamasını 16 Aralık 2024 Pazartesi gününden itibaren yeniden başlattı. Buna göre Bulgaristan’a Türkiye üzerinden Kara sınır kapılarından giriş yapacak her araçtan 7 Leva ücret alacağı öğrenildi.
Türkiye de, geçmişte bu uygulamaya karşılık olarak kendi sınır kapılarında benzer bir ücret uygulamış, ancak iki ülkenin taşıyıcı birliklerinin tepkisi üzerine bu uygulama sonlandırılmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BULGARİSTAN 7 LEVA DEZENFEKSİYON ÜCRETİ ALINMAYA BAŞLADI
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!