1. Haberler
  2. Gündem
  3. DEPREMZEDE VATANDAŞLARI KORKUTAN PATLAMALAR KAMERADA

DEPREMZEDE VATANDAŞLARI KORKUTAN PATLAMALAR KAMERADA

Hatay’ın Defne ilçesinde taş ocağı kurulacak bölgede dinamitle gerçekleştirilen patlamalar vatandaşları tedirgin etti.

featured

Hatay’ın Defne ilçesinde taş ocağı kurulacak bölgede dinamitle gerçekleştirilen patlamalar vatandaşları tedirgin etti. Depremi yaşayan vatandaşlar, haber verilmeden gerçekleştirilen patlamalarla panik yaşadıklarını söylediler.
Geçtiğimiz günlerde Hatay’ın Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’nde dağlık alana kurulacak olan taş ocağı bölgesinde dinamitle patlama gerçekleştirildi. Haber verilmeden gerçekleştirilen patlama, depremi yaşayan mahalle sakinleri arasında paniğe neden oldu. Patlamayı hisseden vatandaşlar, haber verilmeden gerçekleştirilen patlamalara tepki gösterdiler.

‘Gök gürültüsünde korkuyoruz zaten ama patlama normal değildi’
Dinamitle patlamadan çok korktuğunu ve endişelendiğini ifade eden Refik Yeşilova, ‘Depremden sonra korkumuz varken bir de bu patlamayla aşağıda olan evler ve bahçeler zarar gördü. Patlama çok şiddetliydi ve mahalle sakinlerine haber verilmemişti. Bu yüzden mahalle olarak endişeliyiz. Patlamaların olmasını istemiyoruz. Gök gürültüsünde korkuyoruz zaten patlama normal değildi. Mahallede bulunan 3 bin yıllık su kaynağımız patlamalar nedeniyle azaldı’ dedi.

‘Patlamayı deprem zannettik ve herkes dışarıya çıktı’
Dinamit patlamasını deprem zannederek kaçtığını ifade eden Mehmet Altınözü, ‘Öyle bir korku oldu ki mahalle sakinleri dışarı çıktı. Bu patlamalar haftada birkaç kez oluyor. Mahalle sakinleri olarak endişeliyiz’ ifadelerini kullandı.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.