1. Haberler
  2. Eğitim
  3. MESLEKİ EĞİTİME BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERE ÖNLÜK VE YELEK GİYDİRİLDİ

MESLEKİ EĞİTİME BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERE ÖNLÜK VE YELEK GİYDİRİLDİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karesi ilçesindeki Gazi Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, mesleki eğitimin önemini vurgulayan ve öğrencilere iş hayatına yönelik farkındalık kazandırmayı amaçlayan anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Okul, “Mesleğe Adım Atma Töreni” düzenleyerek, meslek hayatlarına ilk adımlarını atan 9. sınıf öğrencilerine önlük ve yelek giydirdi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile ahilik kültürüne dayanan bu etkinlik, öğrencilere mesleki değerler ve etik anlayışları hakkında bilgi verirken, aynı zamanda ahlaklı, dürüst ve yardımsever nesiller yetiştirme misyonunu da gerçekleştirmeyi amaçladı. Tören, okulun Yiyecek ve İçecek Hizmetleri ile Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanlarından 90 öğrenciye önlük ve yelek giydirilmesiyle başladı. Öğrenciler, yeni eğitim yıllarına meslekleriyle bütünleşmiş bir şekilde adım attı.

Törene katılan Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sami Günnü ve Şube Müdürü Osman Efe, öğrencilerle bir araya gelerek, mesleki eğitimin ülkenin gelişimi için taşıdığı büyük öneme değindiler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Günnü, konuşmasında, mesleki eğitimde kaliteyi artırmanın ve sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmenin önemini vurguladı. Özellikle turizm sektörü gibi hızlı gelişen alanlarda nitelikli çalışanlara duyulan ihtiyacı belirten Günnü, bu tür etkinliklerin öğrencilerin gelecekteki başarıları için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Ayrıca, öğrencilerin ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılı sonuçlar nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getiren Günnü, öğrencileri tebrik ederek, onların ilerleyen yıllarda da başarılarının devamını diledi. Tören sonunda, öğrenciler ve öğretmenler, mesleki eğitimin başlangıcını kutlamak amacıyla bir araya geldiler ve program sona erdi.

Bu etkinlik, mesleki eğitimle ilgili farkındalığı artırmak, öğrencilerin becerilerini geliştirmek ve onları iş dünyasına daha iyi hazırlamak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu tür etkinliklerle, öğrencilerin meslek hayatına sağlam bir temel atmalarını sağlamak için çalışmaya devam edeceği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
MESLEKİ EĞİTİME BAŞLAYAN ÖĞRENCİLERE ÖNLÜK VE YELEK GİYDİRİLDİ
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!