1. Haberler
  2. Politika
  3. TARIM ARAZİLERİNİN GELECEĞİ TEHLİKEDE

TARIM ARAZİLERİNİN GELECEĞİ TEHLİKEDE

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir CHP Milletvekili Serkan Sarı, İvrindi ve Altıeylül ilçelerinde tarım arazilerinin acele kamulaştırma kararıyla siyanürle altın madeni işletmesi için kullanılması konusundaki tepkisini Meclis’te dile getirdi. Sarı, Cumhurbaşkanı imzasıyla alınan bu kararların, köylülerin tarım arazilerini olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “İliç maden faciasını hatırlatıyor” dedi.

“ACELE KAMULAŞTIRMA KARARINI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Serkan Sarı, kamulaştırma kararlarının çiftçilerin arazilerini peşkeş çektiğini belirtti. Gökçeyazı Sarıalan mevkisinde CVK Madenciliği için yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesine değinen CHP’li Sarı, “İki köyü içine alan bu karar, tarım arazilerimizin yok edilmesine yol açacak. Ormanlarımız ve çam ağaçlarımız katlediliyor. Bu dönemde devam eden birçok davayı yok saymak kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

“TELAŞLA ALINAN KAMULAŞTIRMA KARARLARININ SEBEBİ NEDİR?”

Sarı, söz konusu şirketin faaliyetlerine yönelik açılan birçok davanın devam ettiğine dikkat çekerek; “ÇED iptal davası ve ruhsatlarla ilgili iptal davaları sürüyor. Bulunan ruhsat alanı, diri bir fay hattı üzerinde yer alıyor. Bu, bölgedeki potansiyel bir faciayı gözler önüne seriyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin anlamı sorgulanmalı” dedi.

Balıkesir CHP Milletvekili Serkan Sarı, acele kamulaştırma kararlarının, bölge halkının itirazlarına rağmen alınmasının nedenini açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
TARIM ARAZİLERİNİN GELECEĞİ TEHLİKEDE
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!