1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BAKAN ŞİMŞEK: ‘SON DÖNEMDE HIZLANAN KKM’DEN ÇIKIŞIN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ’

BAKAN ŞİMŞEK: ‘SON DÖNEMDE HIZLANAN KKM’DEN ÇIKIŞIN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ’

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Vergi avantajı sonlanan KKM hesaplarına TL mevduat ve katılma hesapları ile uyumlu şekilde stopaj uygulanmaya başlandı.

featured

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Vergi avantajı sonlanan KKM hesaplarına TL mevduat ve katılma hesapları ile uyumlu şekilde stopaj uygulanmaya başlandı. Son dönemde hızlanan KKM’den çıkışın sürmesini bekliyoruz’ dedi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Şimşek, bir yıl önce 3,4 trilyon lira olan KKM stoğunun 50 haftadır kesintisiz gerileyerek 1,6 trilyon lira azaldığını dile getirdi. Şimşek, ‘Ağustostan itibaren vergi avantajı sonlanan KKM hesaplarına TL mevduat ve katılma hesapları ile uyumlu şekilde stopaj uygulanmaya başlandı. Son dönemde hızlanan KKM’den çıkışın sürmesini bekliyoruz. Programımızın ana hedefi olan fiyat istikrarına ulaşmak için finansal istikrarı güçlendirmeye devam edeceğiz’ ifadelerine yer verdi.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.