1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. YÜZDE 75 HİBE DESTEKLİ ARPA HASADI BAŞLADI

YÜZDE 75 HİBE DESTEKLİ ARPA HASADI BAŞLADI

Ege Bölgesi’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Manisa’nın Salihli ilçesinde yüzde 75 Bakanlık destekli ekilen arpa hasadına başlandı.

featured

Ege Bölgesi’nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Manisa’nın Salihli ilçesinde yüzde 75 Bakanlık destekli ekilen arpa hasadına başlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce desteklenen ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ (TAKEP) kapsamında dağıtılan arpa tohumlarının hasadı Salihli’de başladı. Yüzde 75 hibe ile desteklenen proje; Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsünce temin edilen Egebeyi ve Atabeyi arpa tohumlarının 62 üreticiye dağıtımı ile gerçekleştirilmişti.
Öte yandan 30 ton arpa tohumunun dağıtıldığı Salihli’de proje de toplam bin 200 dekar alanda ekim gerçekleştirilmişti.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.