1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. MÜDÜR ALKAN, ÇİÇEK SOĞANI HASADINA KATILDI

MÜDÜR ALKAN, ÇİÇEK SOĞANI HASADINA KATILDI

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Tatlıpınar Mahallesinde çiçek soğanı hasadına katıldı.

featured

Balıkesir’den Hollanda, Amerika, Japonya, Avrupa ülkelerine çiçek soğanı ihracatı yapılıyor.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Karesi ilçesi Tatlıpınar Mahallesi’nde çiçek soğanı hasadına katıldı.

Bu tür bitkilerin yetiştirilmesi için toprak yapısı ve sulama imkanları ile ön plana çıkan Balıkesir’de lale, sıklamen, kardelen, sümbül ve nergiz başta olmak üzere birbirinden farklı çeşitlerin çiçek soğanlarının üretimi yapılıyor.

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, hasat sonrası işlenmesi noktasında izlenilen aşamaları yerinde incelenerek yetkililerle bilgi alışverişinde bulundu.

Hollanda başta olmak üzere dünya ülkelerine ihraç edilen çiçek soğanları Balıkesir tarımına katma değer ve çeşitlilik sağlamaya devam ediyor.

Tatlıpınar Mahallesinde çiçek soğanı hasadına katılan Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, gelir getirici ürünlerin bölge ekonomisine sağladığı değerin önemine değinerek üreticilere kolaylıklar diledi.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.