1. Haberler
  2. Manşetler
  3. KİTAPLARIN DA RUHU VAR!

KİTAPLARIN DA RUHU VAR!

Balıkesir’de insanların kitap okumasını arttırmak ve şehrin sahaf kültürünü korumak için emekli olduktan sonra kitapevi açan Müstesna Sahaf İşletme Sahibi Mithat Şare, kitabın önemini ve değerini www.balikesirbirlikgazetesi.com’a anlattı.

featured
0
Paylaş

ÖZEL HABER

Balıkesir her geçen gün yenilenen bir yer dolayısıyla da esnaf yapısı da geçirdiği kültürel dönüşüm ile değişiyor. Eskiden birden fazla sahaf varken artık eski kitap alıp satan kitapevleri bulmak pek mümkün değil. Emekli asker Mithat Şare, sahaflığın ölmemesi için açtığı dükkanındaki tozlu raflarında bu geleneği sürdürüyor.  Kitap sektörünün içinde yeni olan Mithat Şare, gelişen teknolojiyle birlikte gençlerin e-kitaplara yönelmesinden dolayı serzenişte bulundu. Söz uçar, yazı kılar diyerek kitap okumanın tadının başka olduğuna dikkat çeken Şare ihtiyaç olduğunda e-kitapların yine de yardımcı olacağını söyledi.

 

“BİZ RUHA HİTAP EDİYORUZ”

Kitap okumanın, kitaba dokunmanın ruha iyi geldiğini ifade Şare; “Biz ruha hitap ediyoruz, kitap okumak başka, elektronik kitaplar anlık göze hitap ediyorlar ama kitap öyle mi onu koklamak bile insana iyi geliyor” dedi.

Doğru bilgiyi ve kültürü kitaptan edinmek kişinin kendisini geliştirmede önemli faktörlerden olduğunu sözlerine ekleyen Mithat Şare, teknolojiye günümüzde karşı koyamayacağını ama kitapların her zaman kalıcı olucu olduğunu vurguladı.

Okuyuculara tavsiyeler veren Müstesna Sahaf İşletme Sahibi Mithat Şare, bir kitap alırken ilk olarak kitabın içeriğine, daha sonra kapağına ve mizanpaşına dikkat etmeleri gerektiğine söyledi. Açıklamaların devamında kitapların her şeyinin farklı olduğunu anlatan Şare; “Kitap hiçbir zaman moda olmaz ama modası da geçmez” dedi.

Gençlerin genel olarak tercihlerinin seri kitapları olduğunu ve Harry Potter gibi kitap serilerini okuduklarını dile getiren Mithat Şare, şimdiki gençlerin popüler kültüre çok fazla ilgili olduğunu ve bunların herhangi bir edebi değeri olmadıklarını ifade etti.

 

BALIKESİR’İN

TEK SAHAFI

Balıkesir’de “Sahaf” adı altında tek kendisi olduğunu sözlerine ekleyen İşletme Sahibi Şare; “Benden başka Sahaf adı altında kimse kalmadı, kitapevi var ama onlar daha çok yeni kitaplar satıyor, ben daha çok eski kitapları satıyorum müşterilere” dedi.

 

GENÇLERİN TÜRKÇESİ YOZLAŞTI

Elinde çok eski kitaplar olan Şare, şimdiki gençlerin Türkçelerinin bozulduğunu, kelime dağarcıklarının çok az olduğunu bunun sebebinin de kitap okumamalarından geldiğini söyledi.

Nitelikli kitapların artık günümüzde kalmadığını bunun da Sahafları etkilediğini söyleyen Şare, öğrenciler için bölüm kitaplarının da elinde olduğunu sözlerine ekledi.

Son olarak Müstesna Kitap, okumadığınız kitapları ya da kullanmadığınız plakları kendisine getirip destek olmanızı bekliyor.

 

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!