Bugün söz okurun.
Yaklaşık 1 aydır; gerek whatsapp, gerek mail ve gerekse sosyal mecradan gelen okur mesajlarından köşemize sığdırabildiklerimiz kadarını aktarıyoruz; yetkili ve sorumlu ilgililer duyar temennisiyle…
Başlık da bir okurumuzdan; “S.O.S. veriyor Balıkesir” demiş…
Neden demiş, çünkü küçük küçük şeyler baş ağrıtıyor, yakışmıyor.
Başlayalım kısa kısa:
Tek AVM’miz var biliyorsunuz.
Vatandaşın bazısı 10 Burda, bazısı Esas 10 diyor.
Önünde yol kazıldı bir şeyler geçti alttan, kim bilir yine hangi kurumun ne hattı yapıldı, parke taşları kalktı, velhasıl sonra üstü kapatıldı ve abuk bir şekilde kaldı; kaç zaman oldu bir güzel eski haline dönemedi orası… Sanırsın ki AVM önü değil ucube bir yer… Toz duman, tümsek, kaldırımda yığılı taşlar falan filan…Bu kadar basit bir çalışma böyle mi yarım bırakılır, tek AVM önü ve girişi böyle mi çirkin olur, onlarca gündür öylesine bırakılmış kalmış diyor okur; iletelim.
Keza şehrin diğer ucu… 5M Migros girişi çıkışı otoparkı, otoparkından beton demirler çıkmış, yerde bir şey kalmamış, Sanayi tarafından girişi çıkışı zaten langır lungur… Aynı şekilde otopark tarafı Migros ayıbı, Sanayi kapısı yönünden giriş çıkışının bozukluğu kimin ayıbı, kaç yıldır böyle burası… Böyle mi olmalı diye soruyor okur.
Küçük sanayinin ne kadar yoğun olduğu herkesin malumu… Gerek vatandaştan gerek işyeri sahiplerinden sanayi içi yolların köstebek halinden dolayı o kadar çok tepki ve şikayet geliyor ki… Bugünün sorunu da değil, nicedir devam ediyor; sanayi içine ne zaman bakılacak diye soruyor okur.
Karesi ve Altıeylül belediyelerinin faaliyet gösterdiği eski belediye binamız yıkıldı, moloz yığını geç de olsa kalktı ama herhangi bir çalışma başlamadı… Burasının şehir içinin tam merkezi noktası olduğu düşünülürse Cumhuriyet Meydanı ile bütünleşecek düzenlemelerin bir an önce yapılması, belediyenin yerine yapılacak park veya her neyse 7/24 çalışma başlatılması gerekmiyor mu? Onlarca mesaj aldık “ne zaman, ne zaman, ne zaman” diye… BBB bilgisine iletiyoruz bu tarafı da. Zira bu gibi düzenlemelerde çalışmaların hem ivedi başlatılması hem de mesai mevhumu gözetilmeden gerekiyorsa 24 saat çalışmayla tamamlanması beklentisinde kentli. Vatandaş ve okur talebi bu; mikrofon uzatın aynı tepkileri alacaksınız.
Vasıfçınar’dan tutun Avlu’ya…
Gençlik Merkezi çevresinden tutun Çamlık’a…
Yeşilin, bitkilerin kuruduğundan şikayet edilerek belki de en çok bu cenahtan tepkiler iletiliyor bize.
Misal Çamlık için artık Taşlık diyormuş vatandaş.
Gerçekten bitki bakımı zor iş; zaten nicedir saçma sapan çim sevdasından vazgeçin Havran- Zeytinli gibi modern taş süslemesiyle orta refüjleri şekillendirin diye yazıp çiziyoruz; önceki dönemde de haftada bir çiçek ekilip duruyordu olur olmaz yerlere, sonrası kuru kuru, sök çıkar, yenisini dik… 
Hem bu sevdadan vazgeçilmeli, hem eğer yapıldıysa yapılanın korunması gerekiyor.
Çamlık’tan bin ah işitiyoruz; Çamlık kurudu diye, can suyu verilmeli bizden iletmesi.
Çamlık demişken bir de Miniatürk benzeri açılan Mini10’umuz vardı da orası da kendi haline başıboş bırakılmış, vatandaşın ilettiğine göre önceden var olan güvenlik artık yokmuş… Hal böyle olunca Mini10’daki minyatür şehir simgeleri birer birer aşırılabilir, zarar görebilir, ne bilelim işte, gerisini siz düşünün.
Okur yazıyor, iletiyoruz ilgililere…
Şeytan ayrıntıda gizlidir demiyoruz ama bunlar kent estetiğinde ve günlük yaşamda sıkıntı veren ve ayıba kaçan manzaralardan bizim posta kutumuza düşen belli başlıları…
Büyük şehiriz.
Küçük detaylarla vatandaşın canı sıkılmasın..
Bunlar bir çırpıda giderilebilecek aksamalar…
Umarız vatandaşın sesine hassasiyet gösterilir.