Fransa'nın Başkenti Paris'te 26 Temmuz’da başlayan Yaz Olimpiyatları, 11 Ağustos'ta sona erdi.

Olimpiyatlar, katılan ülkeler için kimine madalyapiyat kimine de fospiyat olarak tarihe geçti.

Türkiye, 5'i bronz ve 3'ü de gümüş olmak üzere 8 madalya kazanarak, oyunları 206 ülke arasında 64'üncü olarak tamamladı.

Atıcılık, Türkiye'nin olimpiyat oyunları tarihi boyunca madalya kazandığı 10’uncu spor dalı oldu.

Olimpiyatlarda daha önce halter, güreş, tekvando, boks, karate, atletizm, judo, okçuluk ve cimnastik branşlarında madalya elde etmiştik.

1936 yılında ilk madalyasını kazanan Türkiye, 2024 Olimpiyatlarına kadarki süreçte 41 altın, 28 gümüş ve 39 bronz olmak üzere toplam 108 madalya kazandı.

Milli sporcularımız, 1984 Los Angeles'tan itibaren ilk defa bir yaz olimpiyatlarını altın madalya kazanamadan tamamladı.

İlk kez katılan sporcuları, ilk kez katıldığımız spor branşlarını, 101 kişilik ekibin yarıya yakınının 25 yaşın altında olmasını, ilk kez görülen finalleri yok sayıp başarı için sadece altın madalyayı hedefe koyarsak, milli sporcularımıza haksızlık etmiş oluruz.

Sporda başarı için küçük yaştan itibaren yapılacaklar çok önemli.

Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığınca Türkiye genelinde belirlenen spor liseleri bünyesinde öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, bilinçli sporcuların ortaya çıkması amacıyla "spor ortaokulları" açılacak.

Yeni spor ortaokulları, ilkokuldan sonra sportif yeteneklerinin farkında olan, öğrenim hayatını spor alanında devam ettirmek isteyen öğrencilere büyük fayda sağlayacak.

Biten olimpiyatlar, masaya yatırılmalı ve tüm taraflar da gereken dersi çıkarmalıdır.

Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.