Her saat sporla dolu olduğunu ve bir günün kendisine kısa geldiğini dile getiren Fehim Dikmen, “Yaklaşık 50 yıl her boyutta gönüllü görev yapmış birisiyim” dedi.
Balıkesir Amatör sporun, futbolun duayen isimlerinden biri olan Fehim Dikmen, yaklaşık 50 yıldır futbola hizmet ediyor. Amatör futbol deyince Susurluk’ta ilk akla gelen isim olan Fehim Dikmen, yıllardır Türk futboluna yetenekli isimleri kazandırmayı başardı. İlk günkü şevkle spora, futbola hizmetini ilerlemiş yaşına rağmen sürdüren Fehim Dikmen, yazarlık da yapıyor. Spora olan tutkunluğunun ilham kaynağının babası olduğunu ifade eden Fehim hoca, “Ben bütün spor hayatını ve tahsil hayatını Susurluk’ta yapmış, futbola aşık olmuş ve onunla birlikte tam 49 yıl her boyutta gönüllü görev yapmış birisiyim. Daha önce önemli görevlerde yer aldım; karma antrenörlüğü yaptım, Balıkesir’de amatör spor kulüplerinde hem yöneticilik hem de gözlemcilik yaptım. Yetiştirdiğim öğrenciler, büyük spor kulüplerinde oynadılar; Fenerbahçe, Trabzonspor gibi. Susurluk’ta 5 tane kulüp kurdum, Şekerspor, Yeni Şekerspor, Susurluk Beş Eylülspor, Göbelspor ve Belediyespor. Allah bana her yaş grubunda da şampiyonluk nasip etti. Ben bütün kulüplerin arşivine girerek yaşayan ve rahmetli olan eski sporcularla röportajlar yaparak 3 tane spor kitabı yazdım. Çocukları çok sevdiğim için de Futbol okulu açtım. Bunun dışında 2 yıl boyunca engelli çalıştırdım ve onlarla şampiyonluk yaşamak beni çok gururlandırdı. Benim babam güreş antrenörüydü. Babamın dünya çapında bir spor geçmişi var, ilham kaynağım babamdır. Sporla ilgim buradan geliyor. Antrenörlük dışında yazarlık da yapıyorum benim kızım olmadığı için kitaplarıma kız adı verdim. Engelliler için yazdığım “Bir Başka Şampiyonluk” kitabını Didim Belediyesi kitaplaştırdı. 24 saat sporla doluyum bana bir gün kısa geliyor, sporu ve çocukları çok seviyorum” dedi.
SUSURLUKSPOR’UN HEDEFİ BÖLGESEL AMATÖR LİG
İlk kez spora lisanslı olarak 1974 yılında 5 Eylül sporda başladığını belirten Fehim Dikmen, “O dönem onun dışında gençlik kulübü vardı bundan bir yıl sonra da bu ikisi birleşerek 1975 yılında Susurlukspor kuruldu. O yıldan bugüne Susurlukspor olarak devam etti. Susurlukspor, şampiyonlukları, başarıları çok sevdi. Susurlukspor ve alt yapı takımları Balıkesirspor’a bir çok sporcu verdi. Susurlukspor şu an ki durumu süper amatör liginde oynamaktadır ve Ekim 15 itibari ile de yeni sezona başlayacaktır. Bu sene iddialı bir şekilde 4. Lig dediğimiz Bölgesel Amatör Ligde oynayacak. Susurluk’ta spor alanında çok başarılarımız var bunu sadece futbolla sınırlandırmak yanlış olur voleybol da kızlarımız çok başarılı” diye konuştu
BALIKESİRSPOR BİR MARKADIR
Kendisinin sporla ilgili iyi bir arşivci olduğunu dile getiren Fehim Dikmen, 100 yıllık ilçenin tarihinden bahsettiğini kaydederek, “Balıkesirspor 1967-68 sezonunda ilk ikinci ligde başladığında Susurluk’tan iki tane futbolcumuz vardı. Biri kaleci Muzaffer Doğan diğeri ise Orhan Tatlıoğlu’ydu. Balıkesirspor iki defa şu an Süper lig 1. Lig olan iki dönem itibari ile Türkiye’de ki milli liglerde oynamıştır. Biri 1975-76 sezonu bir diğeri ise 2015-16 sezonu. Balıkesirspor bir markadır. Ben çok arşivci birisiyim. Hiçbir yerde bulamayacağın sporla ilgili her şeyi saklarım. Bunların kitap yazarken de çok faydasını gördüm. 5 tane futbol kulübü kurmak kolay değil 49 yıldan bahsediyoruz 100 yıllık bir ilçenin tarihinden bahsediyorum, ben bu tarihin 50 yılında varım yarım asrımı verdim bu işe.
SUSURLUK SPOR ALANINDA ÇOK NİTELİKLİ AMA HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL
Çocuklar için her şeyi yaptıklarını sözlerine ekleyen efsane hoca Fehim Dikmen, antrenör olarak da çok çalışmaları gerektiğine dikkat çekerek “ Bilinen sporların dışında at biniciliği, ayak tenisi gibi bir çok spor alanında çalışıyoruz. Susurluk spora meraklı bir yer. Susurluk spor alanında çok nitelikli ama hak ettiği yerde değil. Burada kazmayı vursan bir yere her yerden bor çıkar benim burada demek istediğim buradaki çocuklarımız da yeteneklidir onu sadece topraktan çıkarıp işlenmesi lazım. Burada maden dediğim bizim çocuklarımız. Bize bu çocukların hak ettiği tesisleri kazandırmak lazım. Çocuklarımıza sahip çıkılması lazım ki biz o zaman daha da zenginleşip Susurluk’u spor alanında daha iyi temsil edebiliriz. Balıkesir’de eskiden Atatürk Stadı’ndan başka Stat yoktu. Bu Ali Hikmet Paşa Stad’ları daha sonradan oldu. Balıkesir şimdilerde tesisleşme konusunda Ali Hikmet Paşa gibi güzel Stadlar’la büyümeye başladı. Balıkesir bu işleri biraz daha geliştirirse sporcu ihraç eden bir il olabilir. Balıkesir’i iyi tanıyan birisiyim ben, etrafındaki ikinci lig yaşamış ilçe spor kulüpleri var. Bunların içinde profesyonel lig yaşamış sporcular ve antrenörler var, Balıkesir 12 ay boyunca sürekli spor yapan nadir illerden birisi branş ve kategorik olarak Türkiye’de söz sahibi olan bir ildir bu yüzden kıymetini bilip daha çok çalışmamız lazım. Bizler antrenör olarak çok çalışmalıyız, sporcular da sporcu olarak çok çalışmaları gerekiyor. Bu konuda Balıkesir’den umutluyum, bizden sonra el verdiğimiz çocuklarımızın bizleri daha iyi yerlere getireceğine inanıyorum. Bir hanımefendi olarak öncellikle benimle röportaj yaptığınız için size yani Buse Aslan’a, Cengiz beye ve Birlik gazetesine teşekkür ederim, iyi ki geldiniz” diye konuştu.
HABER: BUSE ASLAN
Yorum yapın