Sındırgı merkezli depremin ardından Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, depremden etkilenen vatandaşlara psikososyal destek sağlamak için sahada çalışmalarını sürdürüyor. Psikolojik ilk yardım, moral ve rehberlik hizmetleri sunan ekipler, Hisaralan, Kepez, Yağcıbedir ve Rızaiye mahalle muhtarlarıyla iş birliği içinde çalışıyor.
Sındırgı ilçesi merkezli meydana gelen depremin ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda psikososyal destek ekipleri sahada çalışmalarını sürdürüyor.
İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin toplanma alanları ve güvenli bölgelerde vatandaşlara yönelik psikolojik ilk yardım, moral desteği ve rehberlik hizmeti verdiği belirtildi. Açıklamada, afetin oluşturduğu etkilerin azaltılması amacıyla birey ve ailelerle görüşmeler yapıldığı, bu kapsamda duygusal destek, bilgilendirme ve yönlendirme faaliyetlerinin yürütüldüğü ifade edildi.
Çalışmalar, Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Emine Böçkün'ün koordinesinde, ilgili kurumlarla iş birliği içinde gerçekleştiriliyor.
Sahadaki faaliyetler sırasında Hisaralan, Kepez, Yağcıbedir ve Rızaiye mahalle muhtarlarının destek sunduğu, bu iş birliğinin çalışmalara kolaylık sağladığı bildirildi.
Öte yandan İl Müdürü Emine Böçkün, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görev yapan bir personelin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kepez Mahallesi’nde gerçekleştirilen ziyarette mahalle muhtarı Ramazan Girgin de yer aldı.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, afetten etkilenen vatandaşlara yönelik destek çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
HABER: HABER MERKEZİ
Yorum yapın