CHP Kadın Kolları tarafından faaliyete geçen ‘YaşamHak’ projesi Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi tarafından tanıtıldı. Başkan Yahşi, kadına şiddetin önüne geçmek amacıyla böyle bir uygulama geliştirildiğini ifade ederek ‘YaşamHak’ uygulaması ile şiddet mağduru kadınlara bir tuş yakınlığında olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından 5 Aralık 2020 tarihinde kadına şiddetin önüne geçmek amacıyla başlatılan ‘Alo Şiddet’ projesinin mobil uygulaması ‘YaşamHak’, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi tarafından tanıtıldı. Yapılan toplantıya çok sayıda il kadın kolları üyesi katıldı. Yapılan toplantıda uygulamayı ve uygulamanın faydalarını anlatan Yahşi, ‘YaşamHak’ projesinin başladığı günden bu yana 6 bin 500 kadının hayatına dokunulduğunu söyledi.

İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, yaptığı basın toplantısında ilk olarak ‘Alo Şiddet’ projesinden bahsetti. Başkan Yahşi: “Kadına yönelik şiddet ile mücadele etmek amacıyla 5 Aralık 2020 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin bir maddesini hayata geçirdik. Genel Merkezimizde 'Alo Şiddet' hattı kurduk. Yaşama hakkının en temel hak olduğundan yola çıkarak projemize 'YaşamHak' adını verdik. 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri sunuyoruz” dedi.

“ŞİDDET GÖRENLERİN YANINDAYIZ”

Şiddet mağduru kadınların yanlarında olduğunu aktaran Yahşi: “Şiddet gören kadınların karakollarda, savcılıklarda, hastanelerde, adliyelerde yanlarında oluyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarını, mağdurlar ve aileleri ile dayanışma içinde takip ediyoruz. Şiddet mağduru çocuklara eğitim ve burs desteği verilmesine katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

“6 BİN 500 KADININ HAYATINA DOKUNDUK”ü

Projenin hayata geçtiği günden bu yana 100’ü aşkın protokol ve 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokunduğunu aktaran Başkan Yahşi, şöyle devam etti: “Projemiz kapsamında sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 100’ü aşkın protokol imzaladık. Bugüne kadar en az 6 bin 500 kadının hayatına bire bir dokunduk. Kadınların şiddet sarmalından kurtulmasına, ailelerin duruşma salonlarında yalnız kalmamasına ve çocukların eğitim hakkına ulaşmasına vesile olduk.”

“MAĞDURLARA BİR TUŞ YAKINLIĞINDAYIZ”

Sözlerinin devamında 5 Aralık 2021 tarihinde hayata geçirdikleri ‘YaşamHak’ projesi ile şiddet mağduru kadınlara bir tuş yakınlığında olduklarına dikkat çeken Başkan Yahşi: “5 Aralık 2021 tarihinde size duyurduğumuz gibi YaşamHak mobil uygulamasını da hayata geçirdik. Böylece mağdurlara bir tuş yakınlığında olduk. Uygulama sayesinde, en yakın mesafedeki kadın kolları yöneticilerimizle bağlantı kurmalarını, hakları konusunda bilgi almalarını sağladık. Gerektiğinde kolluk kuvvetlerini harekete geçirdik. Şimdi yeni bir uygulama ile projemizi daha da güçlendiriyoruz. Kendini güvende hissetmeyen tüm kadınlar için harekete geçiyoruz” ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı.

 




KAYNAK: İHA