Genç girişimci Başar Altunyuva, Halk Eğitim Merkezi’nde aldığı kurs sonrasında Elazığ kültürünü dijitale taşıyarak jüri onur özel ödülüne layık görüldü.
Genç girişimci Başar Altunyuva, Halk Eğitim Merkezi’nde aldığı kurs sonrasında Elazığ kültürünü dijitale taşıyarak jüri onur özel ödülüne layık görüldü. Kupa ve fincanların bir tarafına Elazığ yöresine ait görsel, figür ve kelimeleri diğer tarafına ise QR kodu yerleştiren Altunyuva, şimdi siparişlere yetişmeye çalışıyor.
Gazi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan ve ardından Fırat Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimini sürdüren genç girişimci Başar Altunyuva (30), Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Dijital Pazarlama ve Dijital Okur Yazarlık kursuna katıldı. Kurs sonrasında Elazığ kültürünü dijitale taşımaya karar veren Altunyuva, QR kodlu akıllı fincan ile kupalar yaptı. Ürünlerin bir tarafında Elazığ’a ait görsel, figür ve yazılar diğer tarafında bunların açıklamasını içeren web sitesine yönlendirici QR kodu yer aldı. Kültürü dijitale taşıyan Altunyuva, bir iletişim firmasının düzenlediği yarışmada jüri onur özel ödülüne layık görüldü. Ürünlerin çok beğenilmesi ve talep görmesinin ardından Altunyuva, satışa başladı. Web sitesi ve sosyal medyadan satışa başlayan Altunyuva, şimdi siparişlere yetişemiyor.
2021 yılında Elazığ Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Dijital Pazarlama ve Dijital Okur Yazarlık kursuna katıldığını belirten Başar Altunyuva, 'Bu eğitimlerin sonucunda bir iletişim firmasının düzenlediği yarışmaya katıldım. Yarışmaya, Elazığ yöresine ait kültür ile katılmak ve bunu dijitale taşımak istedim. Kültürel mirası dijitale şekillendirme istiyordum. QR kodlu akıllı fincan ve kupalar ile yola koyuldum. Bu ürünler ile jüri onur özel ödülü aldık. İlk etapta bir aslında yarışma için bu ürünlerle başlamıştık. Yarışmanın devamında çok beğenildi ve talep gördü. İlk başta bir koli ile başlamıştık ama şuan gerçekten siparişlere yetişemiyorum' dedi.
Birbirinden farklı ürün çeşitlerinin olduğunu aktaran Altunyuva, 'Kültürümüzün tanıtılması konusunda bazen eksik kalıyor. Bizde bu noktada yardımcı olmak istedik ve kültürü dijitale taşıdık. Kupalarımızın üzerinde Elazığ yöresine ait görseller ve kelimeler var. Çaydaçıra, Harput Kalesi, Ulu cami gibi görseller var. Bunun yanı sıra bizim günlük hayatta kendi şivemizden olan ‘nedisin, ölem ben sana, gadan alam’ gibi kelimelerimiz var. Her bir ürünümüz üzerinde yer alan görsellerin arkasında yer alan QR kodları mobil cihazlarımızdan okutuyoruz. Ürünleri ön yüzünde yer alan görselin veya yazının anlamı ve Elazığ’a ait bilgilerin olduğu Türkçe ve İngilizce metinlerden oluşan bir web sitesine yönlendiriyorsunuz. Kadınlarda akıllarına koydukları her şeyi yapabilirler. Bazen imkansızlıklar varmış gibi görünse de önlerine gelen fırsatları mutlaka değerlendirmeliler. Akıllarında ne varsa araştırmalılar. Ne olursa olsun deneyin. Olursa çok güzel olur, olmazsa da güzel bir tecrübe olarak hayatınıza devam edersiniz' diye konuştu.
KAYNAK: İHA
Yorum yapın