Bandırma Belediyesi, glutensiz ürünlerle çölyak hastalarına ve glutensiz beslenmeyi tercih edenlere özel Cumhuriyet Fırını’nı hizmete açtı. Fırında kısa süre içinde tüm ürünler glutensiz hale getirilecek.

Bandırma Belediyesi, toplum sağlığını önceleyen ve sosyal belediyecilik anlayışını yansıtan önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın öncülüğünde kurulan Bandırma Cumhuriyet Fırını, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Cumhuriyet Fırını, özellikle glutensiz ürünlere yönelik sunduğu seçeneklerle Çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih eden vatandaşlar için önemli bir ihtiyacı karşılamayı hedefliyor. Glutensiz ürün seçeneklerinin yer aldığı fırında, çok yakında İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile tüm ürün gamı glutensiz hale getirilecek.

Açılışta konuşan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, projenin Bandırma için taşıdığı anlamı şu sözlerle ifade etti: “Bandırma’mız için özel ve anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdik. Belediyemizin girişimiyle kurulan bu fırında glutensiz ürün seçenekleri vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş durumda. Çok yakında tüm ürün gamı glutensiz hale gelecek ve özellikle Çölyak hastalarımız için önemli bir ihtiyacı karşılayacağız.”

Vatandaşlara özel günleri için pasta siparişi verme imkanı da sunacak olan fırında ayrıca ürünler “gel-al” sistemiyle temin edilebilecek.

Açılışa, Kayseri Pınarbaşı Belediye Başkanı Deniz Yağan, 26. Dönem Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Atak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Mirza, projeye katkı sunan tüm ekip arkadaşlarına ve kurumlara teşekkür ederek: “Bandırma’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

HABER: BUSE ASLAN