Bugünün gençleri, yarının geleceği olan Balıkesirli öğrenciler için "Güney Marmara Yapay Zeka Yetiştirme Programı" düzenlendi.

"Güney Marmara Yapay Zeka Yetiştirme Programı" protokol töreni dün Güney Marmara Kalkınma Ajansı hizmet binasında gerçekleştirildi.

Programda açılış konuşmasını yapan Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Abdullah Güç, yapay zeka konusunda bir sunum yaptı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, sunumun ardından yaptığı konuşmada, BTK akademi olarak 22 farklı alanda gençlerin kendileri için bir kariyer çizebileceği eğitimleri sunduklarını söyledi.

Yazılım, kodlama, mobil çözümlerin yapay zekanın birer bileşeni olduğunu vurgulayan Karagözoğlu, şöyle konuştu: "Örneğin BAYRAKTAR sadece bir kişiyle yapılmadı. Bir takımla yapıldı. Onun için bizim de önemsediğimiz şey sizlerin okuldaki arkadaşlıklarınızla inşallah yarını inşa eden yarının teknolojileri üzerine çalışan ekipler olmanız. Biriniz belki yapay zekaya merak salacak, diğeri siber güvenliğe. Bugün sadece yazılımı yazmanız önemli değil. Yazılımı yazdınız eğer güvenliğini sağlayamazsanız o zaman o yazdığınız yazılımın da bir hükmü olmuyor. Herkes kendi alanında, kendisini güçlü hissettiği alanda kendisini geliştirmesi için inşallah tüm imkanları seferber ediyoruz. Yola çıkarken size en iyiyi sunmanın arzusu içindeyiz."

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da kalkınma ajanslarının önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

Şıldak, Balıkesir'deki sinerjinin ve üretim kapasitesinin oldukça yüksek olduğunu anlatarak, çalışmaların gençler için ufuk açıcı olacağını düşündüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Alit Tatlı ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recai Keleş arasında protokol imzalandı.

Protokol kapsamında, orta öğretim lisans ve ön lisans öğrencilerine interaktif eğitimler verilecek. Yapay zeka üzerine ayrıca üniversite öğrencilerine ekstra eğitimler de verilecek. Sisteme kaydedilen ve başarılı olan öğrencilerden 150'si ileri seviye eğitim alma hakkı kazanacak.




KAYNAK: İHA