Kültür, Sanat ve Turizm Akademisi Derneği (KÜSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof.
Kültür, Sanat ve Turizm Akademisi Derneği (KÜSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, 'Kültür savaşları çağındayız. Kültürünüz yoksa geleceğiniz de yoktur' dedi.
KÜSAD’ın kuruluş, üye tanışma ve proje sunum toplantısı Samsun’da bir otelde yapıldı. Üyeler toplantı öncesinde kahvaltı organizasyonunda kaynaşırken, daha sonra tanışma ve proje sunumuna geçildi.
'Kültür savaşları çağındayız, kültürünüz yoksa geleceğiniz de yoktur'
Sivil toplum kuruluşlarının kamu yararına yönelik sosyal sorumluluk ve bilinç kazanımı odağının aktif unsurları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Metin Eker, 'Mensubiyet ve temsiliyet, herhangi bir hiyerarşi ve eğilim hakimiyeti taşımaksızın her bir üyesinin inisiyatif alarak fikir ve uygulamadaki tasarruf ve iradeye katkısıyla karakterize olmaktadır. Kültür savaşları çağındayız. Kültürünüz yoksa geleceğiniz de yoktur. Çağdaş dünyanın asimetrik kültürel manipülasyonlarına rağmen toplumun en küçük parçasına kadar nüfuz içeren bir olgunun sanat ile olan mekanizmal ilişkisi, geçmişten daha önemli ve önceliklidir. Hem yerel hem de küresel anlamda kültürel ekonomilerin üretim ve tüketim özdeşleri, sanat ve tasarımın pekiştirici niteliğinde tanıtımın ve turizmin de hedef noktalarından birini işaret etmektedir. Yeni kurduğumuz derneğimiz öncelikli olarak kamu yararına temsiliyeti ve devamında yerel, ulusal ve uluslararası projektif beklentilere cevap verebilme yatkınlığı ve hedefi sergilemek amacındadır' dedi.
Eker, derneğin öncelikli hedeflerini şöyle sıraladı:
'Kültürel genetik, kültürel potansiyeller ve kültürel yeni ekolojileri dinamik ve kapsamlı projeler ile daha nitelikli kılmak. Sosyal insicamı güncelleyebilmek ve kent adaptasyonlarına katkı sunmak. Sanata ulaşılabilirliği artırmak. Ulus aşırı temaslar ile kültür ve sağlık turizmini önemsemek. Periyodik etkinlikler ve sabit mekanlar kazandırarak sürdürülebilirlik inşa etmek. Kültürel çöp ve görsel gürültü ile mücadele etmek. Kültür, sanat, sağlık ve turizm alanında akademik deneyimler geliştirmek, bunları yayınlamak ve geri dönüş mekanizmalarını çalıştırmak üzere pedagojik yöneylemler geliştirmek. Samsun ve bölgemizin potansiyellerini hak ettiği biçimde verimli ve değerli kılabilmek. 35 teorisi olarak adlandırdığımız Sağlık, Spor ve Sanat Kenti Samsun modelini örnek kılmak ve daha da geliştirmek.'
KAYNAK: İHA
Yorum yapın