Balıkesir Adliyesi’nde sivil toplum kuruluşları ve Ceza İnfaz Kurumu Personellerinin katılımıyla düzenlenen kitap bağış kampanyasında Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri envanterine çok sayıda kitap kazandırıldı.

Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları, kütüphaneleri etkin kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amacıyla 24 Ekim 2019 tarihinde imzalanan Adalet Bakanlığı ile Kültür Turizm Bakanlığı iş protokolü kapsamında hükümlü ve tutuklular 20 milyonu aşkın yayına erişim hakkına kavuştu.

Kitap İyileştirir sloganıyla düzenlenen Ceza İnfaz Kurumları Kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası Balıkesir Adliyesi ve 10 Burda Alışveriş Merkezi’nde yapıldı. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, sivil toplum kuruluşları, Ceza İnfaz Kurumu personeli ve yakınları ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen kitap bağış kampanyasında hükümlü ve tutukluların okuması için çok sayıda kitap bağışı yapıldı.

Yapılan kampanyalar kapsamında Balıkesir L tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Balıkesir Açık Ceza İnfaz Kurumu ve İvrindi K2 tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kütüphanelerinde yaklaşık 5 bin kitap bulunuyor. Balıkesir ilindeki Ceza İnfaz Kurumlarında tutuklu bulunan yaklaşık 2 bin hükümlü faydalanıyor.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, yapılan etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamalarda tutuklu ve hükümlüleri devletin kendilerine verdiği bir emanet olarak gördüklerini ve onların standartlarını en üst seviyede tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Başsavcı Akın, şunları söyledi: “Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ceza İnfaz Kurumu yönetimi olarak bizler, tüm hükümlülerimizi ve tutuklularımızı devletin, bize teslim edilmiş birer emaneti olarak görüyoruz. Amacımız, ceza infaz kurumlarımızdan tutuklu ve hükümlülerimizin ailelerine ve topluma yararlı bireyler olarak tahliye olmasıdır. Kurumlarımızda tahliye öncesi ve tahliye sonrası için eğitim ve iyileştirme programları oluşturarak; sosyo-ekonomik alanlarda vasıflı, sosyo-kültürel yönüyle düzeyli bireyler hedeflenmektedir. Modern infaz anlayışı diyebileceğimiz bu hedefin ilk aşaması, planlı eğitim ve iyileştirme programlarıdır. İkinci aşaması ise; bu programlar vesilesiyle hükümlü ve tutukluları dış dünyayla, yani toplumsal hayatla buluşturarak, sosyal iletişim ve uyum sürecine adapte etmektir. Eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin en temel ayağını oluşturan eğitim-öğretim faaliyetleri, iş ve meslek kursları, beceri kazanma ve kendini geliştirme süreçleridir. Bu kitap bağış kampanyası sayesinde gerek kitap sayımız gerekse kitap çeşitliliğimiz artacak. Hükümlü ve tutuklularımız bu kitaplarımızdan istifade ederek uyumlu bir şekilde yeniden topluma katılma yolunda önemli aşama kat edeceklerdir. Ceza İnfaz Kurumlarındaki hükümlü ve tutuklulara destek olabilmek, topluma entegrelerini sağlayabilmek adına bu sosyal sorumluluk projesine hepinizin desteğini beklediğimi ifade ederek, bu anlamlı günümüzde bizimle birlikte olmanızdan duyduğum mutluluğu belirtmek istiyorum.”




KAYNAK: İHA