Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayelerinde, Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Ağrı İl Çalıştayı düzenlendi.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü himayelerinde, Türkiye Yüzyılı Din Öğretimi Ağrı İl Çalıştayı düzenlendi.
Ağrı Hayrettin Atmaca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen çalıştaya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, İl Müftüsü Necati Şafak, İbrahim Çeçen Üniversitesi İslam İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Salih Geçit, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe müftüleri, Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Çetin, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, din öğretiminin toplumun manevi değerlerini, kültürel mirasını ve etik ilkelerini aktarmada önemli bir rol oynadığını belirterek, çalıştayın din öğretimindeki mevcut durumu değerlendirmek, gelecekteki hedefleri belirlemek ve bu hedeflere ulaşmak için gereken stratejileri geliştirmek gibi önemli amaçları olduğunu söyledi.
Kökrek, çalıştayın içeriğinin, imam hatip okulları ve temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında din, ahlak ve değer alanında yapılan faaliyetleri kapsadığını ifade ederek, bu faaliyetler arasında, imam hatip okullarının tanıtımı, program çeşitliliği, akademik başarı, sosyal sorumluluk, üst öğrenime hazırlık, meslek dersleri öğretimi gibi konuların yanı sıra, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile din, ahlak ve değer alanı seçmeli derslerinin öğretimi, sosyal, kültürel ve toplumsal sorumluluk çalışmaları gibi konuların da yer aldığını kaydetti. Kökrek, bu konuların istişare edilmesinin, din öğretimindeki sorun alanlarını tespit etmek, çözüm önerileri sunmak ve iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmak için faydalı olacağını vurgulayarak, çalıştaya katılan çok çeşitli kesimlerin, din öğretimine farklı bakış açıları, deneyimler, görüşler ve öneriler getireceklerine inandığını dile getirdi.
Kökrek, çalıştayın, din öğretimindeki yenilikleri ve gelişmeleri tartışmak, yeni fikirler ve yaklaşımlar geliştirmek için bir fırsat olacağını umduğunu belirterek, 'Hepimizin ortak amacı, din öğretimini daha etkili, anlamlı ve Türkiye Yüzyılına yakışır bir hale getirmektir. Bu amaçla, siz değerli katılımcıların, çalıştayın içeriğine ve sürecine aktif olarak katılmanızı, görüş ve önerilerinizi paylaşmanızı, soru ve eleştirilerinizi dile getirmenizi rica ediyorum. Bu şekilde, çalıştayın verimliliğini ve kalitesini arttırabilir, din öğretimine katkı sağlayabiliriz' diye konuştu.
Konuşmaların ardından, çalıştayın oturumlarına geçildi. Çalıştayda, imam hatip okulları, temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında din, ahlak ve değer alanında yapılan faaliyetler, sorunlar, çözüm önerileri ve iyi uygulama örnekleri sunuldu ve tartışıldı. Çalıştay, sonuç bildirgesinin okunması ve katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.
KAYNAK: İHA
Yorum yapın