Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılık sektörünü desteklemek amacıyla “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi”ni başlattı. Başvurular 10 Şubat itibarıyla başladı.
Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, kırsal hayvancılığı desteklemeye yönelik başlatılan "Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi"ne başvuruların başladığını açıkladı. Başvurular, 10 Şubat 2025 tarihi itibarıyla Balıkesir il ve ilçe tarım müdürlüklerine yapılmaya başlandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı, bu proje ile hayvancılık sektöründeki aile işletmelerini desteklemeyi ve güçlendirmeyi amaçlıyor. Proje kapsamında, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait gebe büyükbaş hayvanlar, uygun maliyetlerle üreticilere verilecek.
Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’nin amacı, etçi ırk damızlık üretimi yapan işletme sayısını ve etçi anaç hayvan sayısını artırarak, Türkiye’nin kırmızı et ihtiyacının sürdürülebilir şekilde karşılanmasını sağlamaktır. Proje, etçi ırk besilik materyalinin ülke kaynaklarıyla karşılanmasını hedefliyor.
Proje başvurusu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler tarafından yapılabilir. Başvuru yapacak üreticilerin, TÜRKVET kayıt sistemine kayıtlı, en fazla 200 büyükbaş kapasitesine sahip işletmelere sahip olmaları gerekmektedir. Yeni işletme açarak projeye başvuran üreticiler de bu kapasite şartını yerine getirmek zorundadır. Ayrıca, her üretici yalnızca bir işletmesi için başvuru yapabilecektir.
Proje başvurularına, kamu kurumları, tüzel kişilikler, devlet memurları, 18 yaşından küçükler ve 5488 sayılı Kanun kapsamında cezalandırılmış olan kişiler başvuramayacak. Başvurular, il ve ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapılacaktır. Başvuru sırasında, Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen takvim doğrultusunda Ek (1) formu ve ekleri ile başvurulacak. Ayrıca, başvuru sırasında değerlendirme formu (Ek 2) doldurulacak ve başvuru sahibinin beyan ettiği bilgileri doğrulayan belgeler sunulacaktır.
Başvuruların tamamlanmasının ardından il ve ilçe müdürlükleri bir puan listesi oluşturacak ve bu liste İl Müdürlüklerine gönderilecektir. İl Müdürlükleri, il puan listesini hazırlayarak Hayvancılık Genel Müdürlüğü’ne iletecektir. Başvuru için istenen belgeler arasında, nüfus cüzdanı fotokopisi, eğitim durumunu gösterir belge, son 6 aya ait kapasite raporu, varsa şehit yakını ve/veya gazilik belgesi, engelli durumunu gösterir belge, hayvancılık ile ilgili eğitim belgesi/sertifika ve birinci derece tarımsal amaçlı örgüt üyeliği belgesi yer alıyor. Başvurular, belirtilen belgelerle birlikte il/ilçe tarım ve orman müdürlüklerine teslim edilecek.
HABER: HABER MERKEZİ
Yorum yapın