Manisa’nın Kula ilçesinden dünyaya traverten taşı ihracatında önemli başarılara imza atan Cemar Travertine & Marble, sektördeki yenilikleri de yakından takip ederek hem üretim kalitesini hem de üretim kapasitesini artırmaya devam ediyor.
Manisa’nın Kula ilçesinden dünyaya traverten taşı ihracatında önemli başarılara imza atan Cemar Travertine & Marble, sektördeki yenilikleri de yakından takip ederek hem üretim kalitesini hem de üretim kapasitesini artırmaya devam ediyor. Firma tarafından Çin’den getirtilen telli katrak makineleri ile firmanın üretim hızı ve kapasitesi yaklaşık 3 buçuk kat arttı.
Manisa’nın Kula ilçesinde faaliyette bulunan Cemar Travertine & Marble üretim kapasitesini yaklaşık 3 buçuk kat artıran yeni makineleri olan telli katraklar ile üretimine hem hız hem de daha fazla kalite getirmiş oldu.
Cemar Travertine & Marble Genel Müdürü Yusuf Yalçın, 'Daha önceki açıklamalarımızda hep inovasyondan, yeniliklerden, yatırımlardan bahsediyorduk. Çok uzun uğraşlar sonunda Çin’den getirttiğimiz telli katraklar çok şükür devreye girdi. Bu telli katraklar bizim üretim kapasitemizi ciddi manada hızlandırdığı gibi aynı zamanda kalitemizi de artırdı. Ayrıca hassas kesimden dolayı fire olayını oldukça düşürdü. Bu da bizi mutlu ediyor. Bizim eski klasik katraklarımız yaklaşık 7-8 saat bandında bir bloğu keserken yeni makineler her biri bir bloğu yaklaşık 2-2.5 saat arasında kesiyor. Bu da üretim kapasitemizi önemli ölçüde yükseltiyor. Biz bu şuurla, bu bilinçle, bu gayretle hem şirketimizi hem ülkemizi ihracatta ve dünyanın bütün ülkelerinde çok iyi temsil etmeye devam edeceğiz' dedi.
Üretim kapasitesinin arttığını, firma olarak sürekli yenilikleri takip ettiklerini ve uyguladıklarını anlatan Yalçın, 'Bloklar bu makineye girdiği zaman plakalar halinde kesiliyor. Kesildikten sonra fabrikaya giriyor ve çeşitli ebatlarda seri üretim ışığında bir ebatlama yapılıyor ve kasalanarak ihracata hazır hale geliyor. Bu katrakların özelliği şu; hızı ve teknolojisi. Bunlar elmas tellerle kestiği için hem hassas hem de hızlı bir şekilde kesim yapıyor. Bu cihazlar sürekli yenileniyor biz de bu yeniliğe ayak uyduruyoruz. Üretim kapasitemizi yaklaşık 3 buçuk kat artırmış oluyoruz. Eski makineler 7 buçuk-8 saat bandında kesim yaparken yeni makineler 2 saat, 2 saat 10 dakika, 2.5 saat arasında kesim yapıyor. Dolayısıyla üretim kapasitemizi 3 buçuk kat artırmış oluyoruz' diye konuştu.
KAYNAK: İHA
Yorum yapın