Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, "Bereket, Birikim ve Beceri" sloganıyla hayata geçirilen "Anadoludakiler" projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek’in yanı sıra; Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Adıyaman, diğer kalkınma ajansları genel sekreterleri ve 81 ilden projeye destek olan temsilcilerin katılımıyla İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

“Geleneksel değerlerden beslenen, sanayi ve teknolojiden güç alan bir yerel kalkınma modelini adım adım hayata geçireceğiz.”

Programın açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Anadoludakiler” hareketi kapsamında, 81 ilin tamamında, Kalkınma Ajansları ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından yerel üretim ve kalkınmaya yönelik “Anadoludakiler Destek Programı” müjdesini verdi. Bakan Kacır, projeleri başarılı olan girişimciler, kooperatifler, usta ve zanaatkarların destekleneceği program ile ilgili “Yerel Kalkınma Hamlesi vizyonumuz doğrultusunda; yerel üretim değerlerimizi yenilikle buluşturan, geleneksel değerlerden beslenen, sanayi ve teknolojiden güç alan bir yerel kalkınma modelini adım adım hayata geçireceğiz. Bölgesel potansiyelleri keşfederken, yerel ekonomilerimizi canlandırıyoruz. Bölgeler arasındaki eşitsizliği azaltırken; her kesimden insanımızın yaşam kalitesini yükselterek topyekûn kalkınmayı hep birlikte tesis ediyoruz.” dedi.

“Yerel ürünlerimizi markalaştırarak ve küresel pazarlara taşıyarak ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz.”

Emine Erdoğan ise yürütülen projeye dair yaptığı konuşmada, “Bu projeyle Anadolu'muzun yerel ve geleneksel ürünlerini tanıtmayı, yeniliklerle günümüze taşımayı, vatandaşlarımız ve tüm insanlığın istifadesine sunmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda, yerel ürünlerimizi markalaştırarak ve küresel pazarlara taşıyarak ulusal kalkınmayı desteklemeyi hedefliyoruz. İnanıyorum ki bu anlamlı projenin her bir destekçisi, insanlığın asırlardır ilmek ilmek dokuduğu Anadolu medeniyeti kumaşına, kendi ipliğinden bir düğüm atacak, yaşatmak istediğimiz mirası daha güçlü bir şekilde geleceğe taşıyacaktır. Bizi biz yapan Anadolu, toprakla buluşarak berekete, soframıza erişerek birikime, kalbimizden dökülerek beceriye dönüşür” dedi.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek tarafından kültürel mirası ve geleneksel yöntemleri korurken sürdürülebilir üretimle kaynakları koruma, yerel ekonomiyi canlandırma ve kalkınmayı desteklemeye yönelik Bölge Kalkınma İdareleri ve Kalkınma Ajansları ile birlikte hazırlanan "Anadolu'dakiler" projesi hakkında detaylı bilgiler verildi.

GMKA, Balıkesir ve Çanakkale’den Başvuruları Bekliyor

Tüm Türkiye’de açılan destek programı ile Anadoludakiler markası ile topraklarımızın zenginliğinin dijital platformda paylaşılarak yerel üreticilerin desteklenmesi, geleneksel kültürün yaşatılması ve yerel potansiyellerin keşfedilmesi amaçlanıyor.

İlgililer “Anadoludakiler” projesi için www.anadoludakiler.org web adresi üzerinden birçok bilgiye ulaşabiliyor. Balıkesir ve Çanakkale için “Anadoludakiler Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı” çağrısı kapsamında başvuru süreçleri Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) koordinasyonunda yürütülüyor. 28 Haziran tarihi itibariyle ilgililer www.gmka.gov.tr üzerinden başvuru yapabiliyor.

 

HABER: HABER BÜLTEN