Milli Eğitim Bakanlığı ve PİKTES iş birliğiyle geliştirilen sosyal uyum programları, tüm öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik materyaller sunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve PİKTES iş birliğiyle, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde sosyal uyum becerilerinin geliştirilmesine yönelik yeni materyaller hazırlandı. Bu materyaller, öğrenci, öğretmen ve velilerin kullanımına sunuldu. Sosyal Uyum ve Rehberlik Etkinlikleri Projesi kapsamında, özellikle göç deneyimi yaşayan öğrencilerin okullara uyum sürecini kolaylaştırmak ve eğitim ortamlarından en iyi şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla çeşitli içerikler geliştirilmiş durumda.

Projenin hedefi, göç deneyimi yaşayan öğrenciler başta olmak üzere, tüm öğrencilerin sosyal uyum becerilerini güçlendirerek sosyal ve akademik başarılarını artırmak. Bu doğrultuda, geçici koruma statüsündeki öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrencilere yönelik programlar hazırlanarak, sosyal uyum sürecinin desteklenmesi amaçlanıyor. Programlarla birlikte, göç deneyimi yaşayan ve yaşamayan öğrenciler arasındaki arkadaşlık ilişkilerinin gelişmesine yönelik etkinlikler de planlanmış bulunuyor.

Sosyal uyum programı, rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar tarafından uygulamaya konulacak ve bu kapsamda tüm öğrencilere ve öğretmenlere ulaşılacak. Ayrıca, göç deneyimi yaşayan öğrencilere, velilere, öğretmenlere ve göç deneyimi yaşamamış öğrencilere yönelik bilgilendirici sunumlar ve müdahale programları da hazırlanarak, katılımcılara yönelik farkındalık artırılacak. Bu projeyle, öğrencilerin hem akademik hem de sosyal başarılarının arttırılması ve eğitim ortamlarının daha uyumlu bir hale getirilmesi hedefleniyor. Sosyal uyum ve entegrasyon süreçlerinin güçlendirilmesi amacıyla yürütülen bu projeler, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı ve toplumsal uyumu desteklemeyi amaçlıyor.Formun Üstü

HABER: HABER MERKEZİ