Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Öğrenmek Birlikte Güzel ve Pusulam Öğretmenim projelerinin Mayıs ayı etkinliklerine katıldı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Öğrenmek Birlikte Güzel ve Pusulam Öğretmenim projelerinin Mayıs ayı etkinliklerini öğretmen ve öğrencilerle birlikte Susurluk ilçesinde gerçekleştirdi.

"Öğrenmek Birlikte Güzel" projesi, öğrencilerin çok yönlü becerilerini geliştirmeyi amaçlayarak onları çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmalarıyla Susurluk ilçemizde buluşturdu. Öğrencilerle yapılan buluşmada; eğitimin sadece akademik başarıyla sınırlı olmadığını, öğrencilerin sosyal ve duygusal gelişimlerini de desteklemesi gerektiğini vurgulayan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, birlikte öğrenmenin gücünden ve takım çalışmasının öneminden bahsetti. Projenin amacının öğrenciler arasında iş birliğini teşvik etmek ve onlara öğrenme süreçlerinde destek olmak olduğunu belirtti.

Ahşap bal kaşığı yapımı renkli görüntülere sahne oldu

Beşeylül İlkokulu Ahşap Tasarım Atölyesi'nde miniklerle bir araya gelen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, ahşap bal kaşığı yapımı etkinliğini öğrencilerle beraber tamamladı. Öğrencilere yeni beceriler kazandıran etkinlikte, projenin sadece teorik bir çerçeveden ibaret olmadığını, gerçek hayatta uygulanabilir ve öğrencilerin yaşamlarında olumlu değişiklikler yapabilecek bir yapıya sahip olduğu vurgulandı. Eğitim sistemimizin yalnızca bilgi aktarımını değil, aynı zamanda öğrencilerin bütünsel gelişimini de hedeflediğinin güzel bir örneği olarak etkinlik, hafızalarda yer etti.

Beşeylül İlkokulu ve Şehit Erbil Arslan Ortaokulu öğretmenleri de bir araya gelerek yeni müfredat üzerine sohbet eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Beton ve tuğladan örülü yapılar, içlerindeki hayatla anlam kazanır. Çocuklarımızın varlığıyla her köşe, her sınıf, her sokak can bulur; bir hikâye anlatır. 'Erdemli şehirler, ancak erdemli insanlarla inşa edilir.' Bu nedenle, erdemli çocuk yetiştirmek, sadece ailelerin değil, tüm toplumun öncelikli görevlerinden biridir. Öğretmenlerimiz, bu kutsal görevin merkezinde yer alır. Sadece bilgi aktaran kişiler değil; binalara, şehirlere, medeniyetlere anlam katarak merhametleri, hoşgörüleri, sabırları ve bilgileriyle öğrencilerimizi şekillendirir. Ülkemizin geleceğini, her bir öğrencimize işledikleri değerlerle, nakış nakış dokur.”

Eğitimin sadece sınıf duvarları arasında gerçekleşmediği bir kez daha vurgulandı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Şehit Erbil Arslan Ortaokulu bahçesinde düzenlenen fide ekimi etkinliğine katılarak öğrencilere doğayla iç içe olmanın önemini vurguladı. Öğrencilere toprağın, bitkilerin ve çevrenin değerini anlatmanın yanı sıra sorumluluk alma, ekip çalışması yapma ve sabırlı olma gibi değerlerden de bahsetti.

Müdür Tatlı, öğrenciler ile birlikte ektiği fideler, okulun bahçesini bir öğrenme alanına dönüştürdü. Bu sera alanı, öğrencilere derslerinde teorik olarak öğrendiklerini pratikte uygulama fırsatı sağlarken aynı zamanda onlara doğa koruma bilinci kazandırdı. Etkinlik, çevre eğitiminin okul müfredatına entegre edilmesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Pusulam Öğretmenim" projesi ile Şehit Erbil Arslan Ortaokulu Konferans Salonu'nda 30 öğretmen ile bir araya geldi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, yeni müfredatın tanıtımı ve uygulanması konusunda öğretmenler ile gerçekleştirdiği buluşmada; müfredatın eğitim süreçlerimizde nasıl bir yol haritası işlevi göreceği üzerinde durdu. Öğretmenlerle yapılan buluşmada; müfredatın, öğrencilerin bilgi ve becerilerini çağın gerekliliklerine uygun bir şekilde geliştirmeyi amaçladığı vurgulandı. Bu yeni yaklaşımın, öğrencilerin sadece akademik başarılarına değil, aynı zamanda sosyal ve duygusal gelişimlerine de katkı sağlayacağı belirtildi.

Öğretmenlerden yeni müfredatın başarıyla uygulanabilmesi için görüş ve önerilerini aktif bir şekilde paylaşmalarını isteyen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, öğretmenlerin bu süreçteki deneyimleri ve geri bildirimlerinin, müfredatın sürekli iyileştirilmesi için hayati bir önem taşıdığını vurguladı.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER