Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda öğrencilere yönelik çocuk oyunlarının oynanmasına yönelik 100 geleneksel çocuk oyunu içeren “Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu” kılavuz kitabı hazırladı.
Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile birlikte eski çocuk oyunlarının unutulmasıyla MEB yeni bir çalışma başlattı. MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce günümüzde yerini dijital oyunlara bırakan çatlak patlak", "istop", "çömlek", "bız bız", "beştaş”, "altın bilezik", "gölge kovalamaca” gibi daha birçok oyunun yaşatılması için “Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu” kitabını yayınladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, çocukların dünyayı oyun yoluyla öğrendiklerini, çalışma ve toplumsal yaşam için duyulan özgüvenin, erken yaşta oyunla tanışarak elde edildiğini dile getirirken ekran bağımlılığının obezite gibi birçok rahatsızlığın kapısını araladığını söyledi. Bakan Tekin açıklamalarının devamında ise; "Küçükten büyüğe her yaştan bireyin öğrenmesi ve yaşama dahil edebilmesi amacıyla mesai arkadaşlarımızın büyük bir özveriyle hazırladığı oyun kitabımızı sizlere sunuyoruz. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bu değerli çalışmanın çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum."
Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Yüz yüze 100 Çocuk Oyunu" isimli kitapta yer alan oyunlara ilişkin görsellerden bahseden Tekin, çocuk oyunlarının, en etkili öğrenme ve gelişme aracı olduğuna vurgu yaptı. Bakan Tekin; “Oyun sırasında çocuk birçok şeyi dener, dış dünyayı keşfeder, insanları gözlemler, kuralları öğrenir, sınırları kavrar, insanlarla iletişim kurmayı öğrenir, temel becerilerini geliştirir, özelliklerini fark eder ve kendini geliştirir. Bu nedenle çocuk oyunlarıyla büyüyen evlatlarımız kendisini ifade etme becerisi kazanır. Oyun oynayarak, yeni bilgiler öğrenerek, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hafta geçirmenizi dilerim” dedi.
HABER: BUSE ASLAN
Yorum yapın