Balıkesir Öğretmenevinde gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Sene Başı Planlama ve Değerlendirme Toplantısı, Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir'in başkanlığında yapıldı.
Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir'in başkanlığında yapılan Mesleki Eğitim Sene Başı Planlama ve Değerlendirme Toplantısı’na İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Demir, mesleki eğitime bakan ilçe şube müdürleri ile tüm mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurum müdürleri katıldı.
Toplantının ana gündem maddeleri arasında mesleki ve teknik eğitim politika belgesi ve 2024-2025 eğitim öğretim yılında mesleki ve teknik eğitim ile ilgili yapılması gereken çalışmalar yer aldı. Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, mesleki eğitimin önemine dikkat çekerek, sektörün ihtiyaçlarına uygun, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinde mesleki ve teknik eğitimin rolünün büyük olduğunu vurguladı. Ayrıca, mesleki ve teknik eğitimdeki yenilikler ve gelişmeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Toplantıda, mesleki ve teknik eğitim kurumlarının mevcut durumları değerlendirilerek yeni eğitim öğretim yılına yönelik yapılacak planlamalar detaylandırıldı. Müdürler ve şube müdürleri, okulların ve kurumların ihtiyaçlarını dile getirerek çözüm önerileri sundular. İhtiyaç duyulan alanlarda yapılacak iyileştirmeler ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Son olarak, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması için yapılacak çalışmaların titizlikle yürütülmesi gerektiği ve bu alanda tüm paydaşların iş birliği içinde hareket etmesinin önemi vurgulandı. Toplantı, katılımcıların katkıları ve önerileri doğrultusunda alınan kararlarla sona erdi.
Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, şunları kaydetti: “Ülkemizin geleceğini şekillendirmek ve gençlerimize en iyi eğitim olanaklarını sunmak amacıyla Bakanlığımızca hazırlanan Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi mesleki eğitim sistemimizi güçlendirmek ve her bireyin bir meslek sahibi olmasını sağlamak için geniş kapsamlı stratejiler ve hedefler içermektedir. Belgede yer alan stratejiler, eğitim ile iş dünyası arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi, öğrencilerimizin erken yaşta mesleki beceriler kazanmalarını ve mezuniyet sonrası istihdam olanaklarını artırmayı hedeflemektedir. Ahilik kültürünü canlandırmak, zanaat atölyeleri kurmak, bölge okulları ile sanayi entegrasyonunu sağlamak, girişimcilik yeterliliklerini artırmak ve mesleki eğitim ile iş dünyası arasında kapsamlı bir veri tabanı oluşturmak gibi yenilikçi yaklaşımlar bu belgede öne çıkmaktadır."
Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ile hedeflenenler üzerinde duran Müdür Demir, konuşmasına şöyle devam etti: "Mesleki ve teknik eğitimi modernize ederek öğrencilerimizin hem yerel hem de küresel iş dünyasında rekabet edebilir hale gelmelerini sağlamak ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmaktır. Bu stratejiler doğrultusunda atılacak adımlar, ülkemizin geleceğine yapılan önemli yatırımlardır. Hep birlikte yeni eğitim öğretim yılında bu hedeflere ulaşmak için gönül birliği ile çalışacağız."
HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER
Yorum yapın