Balıkesir Üniversitesi, eğitimle üretimi bir araya getiren örnek çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Tarım ve hayvancılık alanında kampüs içerisinde sürdürülen faaliyetlerle hem öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sunuluyor hem de üniversite kendi üretim gücünü artırıyor.
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN), nitelikli eğitim ve bilimsel üretim faaliyetlerinin yanı sıra tarımsal ve hayvansal üretim alanlarında da çalışmalarını sürdürüyor.
BAÜN Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından çiftlik alanında küçükbaş kurbanlık hayvan yetiştiriciliği ve gezen tavuk yumurtası üretimi gerçekleştirilirken, Çağış Kampüsü içerisinde yer alan verimli arazilerde yemlik buğday, arpa, silajlık ayçiçeği ve silajlık mısır ekimleri yapıldı.
Hasat hakkında bilgiler veren Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şükrü Metin Pancarcı, mayıs ayının gelmesiyle birlikte kampüs alanına ekilen yemlik bezelye ve yulafın hasadına başlandığını ve biçilen yemlik ürünlerin, Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren yetiştirme çiftliğindeki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların beslenmesinde kullanılacağını belirtti.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Balıkesir Üniversitesi olarak yalnızca bilgi üreten değil, aynı zamanda ürettiğini hayata geçiren bir üniversite olma hedefiyle ilerlediklerini belirtti. Tarım ve hayvancılık alanındaki bu çalışmaların hem eğitim-öğretime katkı sağladığını hem de üretim kültürünü güçlendirdiğini ifade etti. BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, emeği geçen tüm akademisyen ve öğrencilere de teşekkür etti.
HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER
Yorum yapın