Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Mikroservisler ve Event-Driven Architecture” konulu konferansla seminer serisine eklemede bulundu.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) düzenlemiş olduğu ‘’Türkiye Yüzyılının Başında’’ seminer serisinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakülte koordinesinde, “Mikroservisler ve Event-Driven Architecture” adlı konferans düzenlendi.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Yazılım Mühendisliği Topluluğu tarafından, Hepsiburada Yazılım Mühendisliği Müdürü Batuhan Güngör'ün konuşmacı olduğu “Mikroservisler ve Event-Driven Architecture” başlıklı konferans, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Konferansa, Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Fakülte Dekan Yardımcıları ve Bölüm Başkanları, akademik personeller ve öğrenciler katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ardından başlanan konferansta, açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Temurtaş yaptı. Rektör Yardımcısı Temurtaş, programlama ve karmaşık yazılım sistemlerinden kısaca bahsederek başladığı konuşmasında davetli konuşmacı Hepsiburada Yazılım Mühendisliği Müdürü Batuhan Güngör’e ve bu programda emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek konuşmasını bitirdi.
Konferansa davetli konuşmacı olarak katılım sağlayan Batuhan Güngör, gerçekleştirdiği sunum ile önce kendi kariyer geçmişini dinleyicilere aktardı. Konuşmasına yeni mezun mühendislere iş bulma süreçlerinde yardımcı olabilecek bilgiler vererek devam ederken “mikroservis” kavramının ne olduğu ve nasıl çalıştığı hakkında bilgilerinden bahsetti. Mikroservislerin ne zaman ve hangi durumlarda gereksinim duyulduğu üzerinde durulan ve bu yapıların avantajları ile dezavantajlarının tartışıldığı konuşmada Event-Driven Architecture (Olay Odaklı Mimari) kavramından da bahsedilmesi eksik edilmedi.
Güngör, iki farklı analoji üzerinden, önceden tanımlı ve anonim senaryolar üzerinden Event-Driven Architecture hakkında bilgiler verdi. Katılımcılara, bu mimarinin nasıl çalıştığı ve hangi durumlarda tercih edildiği konusunda deneyimlerini anlattı. Event Bus Sistemleri ve bu sistemlerin nasıl uygulandığına dair örnekler de verdi. Sektör içerisinde, Event Bus Sistemlerinin nasıl kullanıldığını detaylı bir şekilde anlattı.
"Türkiye Yüzyılının Başında” serisi kapsamında, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Mikroservisler ve Event-Driven Architecture” konulu konferans, Batuhan Güngör’ün konuklardan gelen soruları yanıtlamasıyla sona erdi. Program sonunda Rektör Yardımcısı Temurtaş ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Arpacı tarafından Hepsiburada Yazılım Mühendisliği Müdürü Batuhan Güngör’e kitap ve teşekkür belgesi takdim edildi.
HABER: BUSE ASLAN
Yorum yapın