Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi öğrencileri, ata tohumlarının tarihsel ve kültürel önemini öğrenmek için Eda Girgin ile bir araya geldi ve yerel üretim konusunda bilinçlendi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesinde, “BUBFA ile Ata Tohumu” adlı proje hayata geçirildi. Takım Çalışması dersi kapsamında, Finans ve Bankacılık bölümü öğrencileri Eda Öztürk, Sude Kara, Veysi Alpar, Esma Nur Aslan, Seher Akalan ve Çağlar Polat tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesinde ata tohum dolabı yapılarak bu tohumların korunması ve geleceğe taşınması için somut bir adım atıldı.

Proje kapsamında Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonunda, ata tohum ve fide üreticisi Eda Girgin de öğrencilerle bir araya gelerek, ata tohumların tarihsel ve kültürel önemi hakkında bir sunum yaptı. Tohumların genetik mirasının korunması, bu süreçte karşılaşılan zorluklar ve çözüm önerilerine değinen Eda Girgin, sürdürülebilir tarım ve organik üretim konularında da öğrencileri bilgilendirdi. Özellikle yerel üretimin teşvik edilmesi gerektiğine dikkat çeken Eda Girgin konuşmasında ata tohumların modern tarımdaki yerini ve avantajlarını örneklerle açıkladı.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban da bir konuşma yaparak yerel üreticilerle öğrencileri bir araya getirmenin, tarım sektörüne olan ilgiyi artırma ve gençleri bilinçlendirme adına son derece önemli olduğunu belirtti. Ata tohumların korunması ve yerel üretimin desteklenmesi konularında çalışmalarını sürdürerek, sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönelik projeler geliştirmeyi ve yerel üreticilerle iş birliklerini artırmayı hedeflediklerini dile getiren Prof. Dr. M. Oğuzhan İlban, projeye katkılarından dolayı Eda Girgin’e teşekkür belgesi takdim etti.

Etkinlik soru cevap bölümünün ardından Eda Girgin’in, kendi çiftliğinden getirdiği ata tohumları öğrencilere dağıtması ile sona erdi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER