Bandırma Belediyesi’nden Örnek Proje

bandırma proje (1)

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı’nda yürütülen yenileme ve kapasite artırma çalışmalarını yerinde inceleyerek projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mirza, bakımevinde hem altyapıyı güçlendiren hem de üretim kapasitesini artıran adımların hayata geçirildiğini söyledi.

MAMA ÜRETİMİ BELEDİYE BÜNYESİNDE YAPILIYOR

Belediyenin temin ettiği yeni mama makinesiyle sokak hayvanları için kullanılan mamaların artık belediye tarafından üretildiğini belirten Başkan Mirza, bu uygulamanın maliyetleri azaltırken daha sağlıklı beslenme imkânı sunduğunu ifade etti. Bakımevinde boya–badana, temizlik ve eskiyen bölümlerin yenilenmesini içeren çalışmaların tamamlandığını da aktaran Mirza, tesisin daha işlevsel hale getirildiğini kaydetti.

DOĞAL YAŞAM ALANI BÜYÜYOR

Doğal Yaşam Alanı’nda devam eden projelerin geliştirildiğini vurgulayan Mirza, hayvanların güvenli ve konforlu bir ortamda yaşayabilmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi. Orman Bölge Müdürlüğü’nden 50 dönümlük yeni alan tahsisi için son aşamaya gelindiğini açıklayan Mirza, bu genişlemenin tesis kapasitesini önemli ölçüde artıracağını ifade etti.

Açıklamasında tüm canlıların yaşam hakkının önemine dikkat çeken Mirza, “Bu dünya sadece insanların değildir; hayvanlarla ve tüm canlılarla bir arada yaşamalıyız. Onların yaşam haklarını gözeterek, sağlıklı alanlarda yaşamalarını sağlamak hepimizin sorumluluğudur.” dedi.

Bandırma Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmaları, bölge halkı ve hayvanseverler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

 

Exit mobile version