Kepsut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki domates ve şeftali bahçelerinde zararlı takibine aralıksız devam ediyor. Domateslerde tuta (domates güvesi) ve yeşil kurt, şeftalilerde ise Şeftali Filiz Güvesi, Doğu Meyve Güvesi ve Akdeniz Meyve Sineği popülasyonları, özel tuzaklar aracılığıyla düzenli olarak kontrol ediliyor.

Kepsut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçede tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla domates ve şeftali bahçelerinde zararlı populasyonlarının takibi çalışmalarını düzenli olarak yürütüyor.

Müdürlükten yapılan açıklamada, domates ekili bahçelerde tuta absoluta (domates güvesi) ve yeşil kurt zararlısının varlığını izlemek için asılan tuzakların periyodik kontrollerinin devam ettiği bildirildi. Ayrıca, ilçede yoğun olarak yetiştirilen şeftali bahçelerinde, şeftali filiz güvesi, doğu meyve güvesi ve Akdeniz meyve sineği zararlılarına yönelik tuzaklar da İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personeli tarafından düzenli aralıklarla kontrol ediliyor.

Yapılan takip çalışmaları, zararlı populasyonlarının tespiti ve yayılımının önlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Teknik personel tarafından yapılan düzenli kontroller sayesinde zararlıların yoğunluk seviyeleri belirlenerek, gerektiğinde müdahale yöntemleri zamanında uygulanabiliyor. Bu sayede üreticilerin verim kaybı yaşaması engellenirken, kimyasal mücadele gibi yöntemlerin bilinçli ve kontrollü şekilde kullanılması hedefleniyor.

Kepsut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere destek olmak ve tarımsal üretimin kalitesini artırmak için yürütülen bu tür saha çalışmalarına önümüzdeki dönemde de devam edeceğini duyurdu.

HABER: HABER MERKEZİ