Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde doğalgaz boru hattı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde 2021 yılında başlayan doğalgaz alt yapı çalışmaları hız kazandı. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın öncülüğünde başlatılan projede son aşamalara gelindi. Başkan Bahçavan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Mayıs ayında başlayan ve büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalarda, boru hattının Dursunbey’den Büyükorhan’a kadar olan 38 bin 680 metrelik bölümü tamamen açıldı. Bu süreçte, bu uzunlukta açılan piste 35 bin metrelik boru döşendi ve 12 bin metrelik kaynak işlemi gerçekleştirildi” dedi.

Öte yandan projenin normal tamamlanma süresi Mart 2025 olmasına rağmen mevcut ilerleme hızına ve yapılan çalışmalara bakıldığında projenin 2024 yılının son aylarında tamamlanması planlanıyor.

Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan: “Dursunbey ve çevresinin doğalgaz ile buluşturulması için önemli bir adım attık. İlerleyen aşamalarda da çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Hedefimiz, bölgedeki enerji ihtiyacını daha güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde karşılamak” dedi.

Doğalgaz altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, Dursunbey ve çevresindeki enerji güvenliğinin artırılması, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve ekonomik katkı sağlanması bekleniyor.

Ayrıca, bu büyük ölçekli proje, bölgeye yatırım çekme potansiyelini artırarak, yerel ekonominin güçlenmesine katkıda bulunacak.

 

HABER: SERMİN ASLAN