TÜBİTAK tarafından başlatılan Bilim Söyleşileri projesi Sındırgı ilçesinde devam ediyor.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Sındırgı’da alanına uzman isimler öğrenciler ile deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor.

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında Sındırgı’da, Yağcıbedir Ortaokulu Z Kütüphanesi’nde Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı Dr. öğr. Üyesi Seçkin Hardal öğrenciler ile bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Ufuk Bingöl Dijital Ekonomi ve Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Çalışma Hayatı Üzerine Etkisi adlı söyleşi Sındırgı Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Ayrıca proje kapsamında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Ufuk Bingöl tarafından Dijital Ekonomi ve Bilgi Teknolojilerindeki Gelişmelerin Çalışma Hayatı Üzerine Etkisi adlı söyleşi Sındırgı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Bilim Söyleşileri projesi TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından 2014 yılında başlatılan, alanında uzman bilim insanlarını; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle bir araya getiren sunum ve soru-cevap bölümlerinden oluşan etkinlilerdir.

Söyleşiler, tamamen bilimsel temelli anlatılar olup erken yaşlardan itibaren gençlerde bilim iletişimini arttırmayı amaçlamakta. Konuşmacı, dinleyicilerle kariyerini, araştırma konularını, alanındaki yenilikleri ve tartışmaları ilgi uyandıracak bir bicinde kısaca aktarmaya çalışıp öncelikle kendi deneyimlerinden yola çıkarak bilimsel bir kariyerin nasıl şekilleneceği konusunda dinleyenlere örnek yol model oluşturur.

Konuşmacı, yaptıkları çalışmalar ve araştırmaların içeriğinden anlaşılır biçimde söz edip alanlarındaki ilgi çekici konulara ve tartışmalara dikkat çekerek dinleyicilerin konuya ilgi göstermesini sağlamaya çalışır. Söyleşilerde; dinleyenlere olabildiğince fazla bilgi aktarımı yerine onların basit bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi amaçlanır. Bu çerçevede toplumda bilim farkındalığını ve bilim okuryazarlığını geliştirmekle birlikte toplumun bilim dünyası ile doğrudan temasının artırılması hedeflenir.

Söyleşi içeriği ve sunum tekniği izleyici profiline uygun olarak belirlenir, izleyicilerin bilime olan ilgilerini arttırmak için interaktif bir sunum yapılır.

HABER: SERMİN ASLAN